Русия е започнала да изтегля част от своите войски, разположени

...
Русия е започнала да изтегля част от своите войски, разположени
Коментари Харесай

Русия изтегля войските си от Киев

Русия е почнала да изтегля част от своите войски, ситуирани покрай Киев, съобщи Си Ен Ен, базирайки се на информация на американското разузнаване.

Днес в Истанбул бе реализиран прогрес в договарянията сред Украйна и Русия за прекъсване на огъня. Киев разгласи, че в случай че получи гаранции за сигурността си, ще се откаже от присъединението към НАТО – въпрос, по който Русия е твърдо срещу. Руските сили, които в този момент се отдръпват от някои региони на север, ще се съсредоточат на юг и изток, предадоха от Пентагона. Съединени американски щати към този момент следят тези придвижвания в ход, в това число съветски батальонни тактически групи, напускащи близките на Киев региони. Руското министерство на защитата съобщи във вторник, че е решило „ фрапантно да понижи бойните дейности “ в посока Киев и Чернигов.

Съединени американски щати обаче показват, че това евакуиране не е дефинитивно. Въпреки че Русия даде обещание фрапантно да понижи боевете, военни специалисти показват, че войната в Украйна надалеч не е завършила. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън не е видял „ признаци за същински съществено отношение” на Русия за реализиране на мир след нашествието ѝ в Украйна. Блинкън съобщи това при посещаване в мароканската столица Рабат. Американският първи посланик добави, че Москва би трябвало да приключи експанзията си незабавно и да изтегли силите си от Украйна.

Русия получи в Истанбул от Украйна ясно дефинирана позиция и оферти, които ще бъдат проучени и показани пред съветското държавно управление. Това сподели пред публицисти след края на руско-украинските договаряния в турския мегаполис ръководителят на делегацията на Русия Владимир Медински. " Получихме от Украйна оферти за разглеждане, нейната ясно дефинирана позиция за включването им в контракт. Тези оферти ще бъдат прегледани в скоро време и ще бъдат показани на президента Путин. Тогава ще бъда даден съответният ни отговор ", означи Медински, който е асистент на Путин. Ръководителят на съветската делегация сподели, че страната му е получила от Украйна писмени оферти, потвърждаващи нейния блян към безпристрастен и безядрен статут. По думите му предложенията включват отвод от произвеждане и разполагане на всички типове оръжия за всеобщо поразяване, както и възбрана за разполагане на украинска територия на задгранични военни бази и войски, съобщи ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР