Днес, след проведен разпит на Венцислав Караджов, е образувано досъдебно

...
Днес, след проведен разпит на Венцислав Караджов, е образувано досъдебно
Коментари Харесай

Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за убийството на родителите си

Днес, след извършен разпит на Венцислав Караджов, е формирано досъдебно произвеждане за вероятно осъществено вещно укривателство - закононарушение по член 215 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Според този член всеки, който c цeл дa нaбaви зa ceбe cи или зa дpyгигo имoтнa oблaгa yĸpиe, пpидoбиe или cпoмoгнe дa бъдaт oтчyждeни чyжди движими вeщи, зa ĸoитo знae или пpeдпoлaгa, чe ca пpидoбити oт дpyгигo чpeз пpecтъплeниe или чpeз дpyгo oбщecтвeнooпacнo дeяниe, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa oт eднa дo шecт гoдини.

Постъпили са данни от самия Караджов, че до момента в който е бил арестуван по обвиняване за убийството на родителите си, са били продадени два негови парцела – вила в с. Дедево и имот в Пловдив.

Това е станало посредством пълномощие, което той дал на член на неговото семейство, с цел да може парцелите да бъдат трансферирани на сина му.  Впоследствие синът му е бил въведен в подвеждане да даде пълномощие на майка си за продажбата на въпросните парцели. Така те били закупени от други лица, а по-късно паричните средства от покупко-продажбите не били предадени на сина на Караджов, а са били арестувани от майка му и трето лице.

По делото се правят дейности по следствието. 

Районна прокуратура-Пловдив също по този начин е образувала и досъдебно произвеждане за това, че на 16 май 2024 г. Караджов е попречил на органи на властта, като не се е подчинил на разпорежданията им да напусне дома си в гр. Пловдив, с цел да бъде преведен в пандиза за изтърпяване на постановена  доживотна присъда за убийството на родителите си, 

Няколко часа по-късно, през днешния ден на 17 май 2024 година, Караджов въпреки всичко се съобщи на органите на реда и сега се намира в пандиза.

Днес къс брифинг даде юристът на Венцислав Караджов.

По думите на Зоя Тошкова клиентът ѝ направил опит да се обеси, малко преди да бъде изведен от жилището си. " Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, до момента в който се освести. Приел го е като знак на ориста ", акцентира юристът и изясни, че не полицията го е убедила да се съобщи.

Според нея, в случай че методът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР