Русе, София. Самолет с карго превоз за Саудитска Арабия се

...
Русе, София. Самолет с карго превоз за Саудитска Арабия се
Коментари Харесай

Самолет кацна аварийно на Летище София

Русе, София. Самолет с карго транспорт за Саудитска Арабия се е запалил във въздуха и кацна наложително на Летище София. Това сподели в Русе транспортният министър Ивайло Московски, който бе осведомен за случая минути откакто самолетът кацна изключително в София, малко след 16 часа.

Самолетът се приземи на аеропорта безпроблемно. При инспекцията бе открито, че в пилотската кабина е светнала сигнална лампа за пожар в товарното поделение, само че пожар не е имало.

Самолетът Боинг 747 - товарен вид на Кралство Саудитска Арабия, с регистрация TFAAB, изпълняващ полет от Брюксел за Риад и пренасящ елементарно изпарими субстанции, при прехвръкване над българското въздушно пространство, е бил заставен да кацне на Летище София. Това прецизираха по-късно от пресслужбата на транспортното министерство. Оттам прецизираха, че повода за спешното кацане е светеща сигнализация за пожар в товарния отсег, за което водачът незабавно е уведомил Ръководство въздушно придвижване.

В сходство на процедурата е поискано позволение за кацане на летище София. От софийското летище незабавно е задействана системата за спешно кацане. Самолетът е кацнал обикновено.

Летищните управляващи и екипажа са направили инспекция и не са установили данни за пожар. Летищните пожарни коли са наоколо до самолета с подготвеност за деяние при нужда. Останали са и две от изпратените общо седем коли за спешна помощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР