Румънската компания Dacia пусна пикап, базиран на кросоувъра Duster, който

...
Румънската компания Dacia пусна пикап, базиран на кросоувъра Duster, който
Коментари Харесай

Пикапът на Dacia Duster започна да се продава в Европа

Румънската компания Dacia пусна пикап, основан на кросоувъра Duster, който планираше да показа на пазарите още през 2019 година. Версията на Duster, с платформа с товароносимост 500 кг, е създадена взаимно със сънародниците от каросерийното ателие Romturingia.

За основа на пикапа инженерите взимат общоприет Duster. Иновацията е оборудванас товарно поделение с дължина 1 650 милиметра. Дължината, широчината и междуосието на автомобила остават непроменени и са надлежно 4 341, 1 822 и 2 673 милиметра. Автомобилът има потребен товар от 500 кг и пътен луфт от 224 милиметра.
 Пикапът на Dacia Duster стартира да се продава в Европа

Пикапът Duster се предлага в една-единствена версия в цвят Blanc Glacier и с 16-цолови джанти. Под капака има безсалтернативен дизелов мотор Blue dCi, който развива мощ 115 конски сили и 260 Нм въртящ миг. Агрегатът работи взаимно с механична скоростна кутия. Разходът на гориво " по паспорт " е 5.02 литра на 100 километра в градски цикъл и 4.93 литра в смесения цикъл.

Пикапът е оборудван със система за задвижване на всички колела, както и всички системи за сигурност, нужни за стандартен кросоувър. Сред тях са четири въздушни възглавници, системи за стабилизиране и помощ при пускане и втурване по надолнище. Приемането на поръчки за пикапите, които ще бъдат създадени от Romturingia в румънския град Титу, към този момент е отворено.

Цената на Duster с товарна платформа в страната стартира от 22 546 евро, като за съпоставяне ще кажем, че нормалният кросоувър Duster със същия дизелов мотор се предлага за 17 550 евро.
 Пикапът на Dacia Duster стартира да се продава в Европа

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР