Румъния предложи свой евродепутат. Президентът Урсула фон дер Лайен бързо

...
Румъния предложи свой евродепутат. Президентът Урсула фон дер Лайен бързо
Коментари Харесай

Адина Вален е номинирана за еврокомисар по транспорта

Румъния предложи собствен евродепутат. Президентът Урсула фон дер Лайен бързо утвърди кандидатурата. Така в границите на няколко часа 51-годишната румънка Адина-Йоана Валеан беше номинирана за идващ комисар по превоза в Комисията фон дер Лайен.
Всъщност Румъния още веднъж е спазила правилото, поддържан от новият водач на Европейска комисия - да бъдат препоръчани мъж и жена за поста. Балансът на половете е главен фактор за фон дер Лейен при съставянето на нейната комисия. В сряда на 6 ноември са били препоръчани евродепутатите Адина Валеан и Зигфрид Муреджан. И двамата са имали изявленията с Урсула фон дер Лайен.
" Избраният президент реши Адина Валеан да поеме транспортното портфолио ", съобщи в изказване представител на преходния екип, описващ Валеан като " умел евродепутат ", цитира го Politico.
51-годишната Валян е един от най-активните евродепутати на Румъния, показва изданието. Тя се причисли към Парламента като наблюдаващ през 2006 година, преди Румъния да стане член на Европейски Съюз, и продължи като евродепутат на идната година.
През предишния си мандат беше и ръководител на Комисията по индустрията. В момента е ръководител на комисията по енергетика и промишленост. Също по този начин е ръководител на комисията по околна среда. Има опит в региона на бюджета, превоза, енергетиката и цифровата политика.
Валеан е и докладчик по Механизма за свързване на Европа. Това е бюджетната стратегия, която финансира инфраструктурата за транспортни, енергийни и цифрови услуги.
Номинацията ѝ се забави по справедливи аргументи. Преди ден в Румъния встъпи във служба новото държавно управление, водено от премиера Людовик Орбан - водач на Националната демократична партия.
Изслушването за удостоверение на Валеан в Европейския парламент е планувано за 14 ноември.
 
Какво още забавя Комисията фон дер Лайен да всъпи в служба можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
 
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР