Сръбският президент Александър Вучич разговаря днес с руския посланик Александър

...
Сръбският президент Александър Вучич разговаря днес с руския посланик Александър
Коментари Харесай

Вучич: Произволните ходове на Прищина и резолюцията за Сребреница не допринасят за мира в региона

Сръбският президент Александър Вучич беседва през днешния ден с съветския дипломат Александър Бокан-Харченко и по този мотив уточни, че случайните ходове и начинания на Прищина като проекторезолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации за Сребреница по никакъв метод не способстват за процеса на помиряване, създаване на доверие и съдействие в района.

Вучич съобщи в Instagram, че на срещата са разисквани сложният интервал, пред който е изправена Сърбия, дипломатическата битка на няколко фронта и сериозните провокации пред сръбския народ в Косово и покрайнините.

Събеседниците обмениха отзиви по отношение на опитите за дестабилизиране на района, както и напъните на Сърбия да се бори на интернационалната сцена за опазване освен на личните си държавни и национални ползи, само че и за ценене на интернационалното право и правилата, на които се основава един обективен световен редът би трябвало да почива.

„ Подчертах, че е от жизненоважен интерес за страната ни да резервира стабилността в района и акцентирах, че случайните ходове на Прищина и начинания като проекторезолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации за Сребреница по никакъв метод не способстват за процеса на помиряване, създаване на доверие и съдействие в района ", уточни Вучич.

„ Отново показах благодарността си към Руската федерация за нейната твърда позиция във връзка с териториалната целокупност на Сърбия, както и за зачитането на нашия суверенитет във връзка с самостоятелната политика и неповторимия път, който нашата страна избра. Този път не е елементарен, само че ние разчитаме на цялостната поддръжка на всички откровени другари на Сърбия ”, съобщи Вучич.
 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР