Розенкройцерският орден е езотерична организация, спомената за първи път през

...
Розенкройцерският орден е езотерична организация, спомената за първи път през
Коментари Харесай

Невидимите розенкройцери

Розенкройцерският медал е езотерична организация, упомената за първи път през 17 век. Твърди се, че през тези години в него се вливат рицарите-тамплиери. Днес съществуват голям брой организации, твърдящи че са техни наследници. Всеки един човек може да стане член на формалната розенкройцерска организация даже on- line!

Всъщност тази организация е считана за фракция, като богомилството. По думите на самите и членове, тя води началото си от окултизма. Самото и общество е скрито, невидимо. Разбира се това се отнася за висшите и членове.

За първото сведение за розенкройцерите се счита, че е обещано от самите тях, тъй като са решили, че света би трябвало да научи за съществуването им. Това е още едно доказателство за сполучливата им потайност. Началото на организацията е сложило митичното лице Кристиян Розенкройц. Пътувал доста, той получава и усъвършенства небивали познания и умения в окултната философия. Разгръща концепциите си в Германия, където основава ордена.

Сто и двадесет години след гибелта му гробницата му е открита от един от членовете на братството. Това за тях е знак да се разкрият и да поканят учени от Европа и света да се причислят към тях, като настояват че държат ключа към скрито знание. В следствие се оказва, че това е неистина. Розенкройцерите декларират, че единствено са желали да ревизират реакцията на обществото към тях.

 Символи на розенкройцери

Знакът на обществото на Розенкройцерите е кръст с роза. Този знак е употребен от най-дълбока античност в историята на всички международни религии. От друга страна тези две думи са включени в самото име на основателя- Розенкройц.

Като съществена цел на тайното общество се приписва концепцията за нов международен ред. Той би трябвало да бъде реализиран посредством двете основни придвижвания на времето - реформацията и напредъка на научната мисъл. Според учението си, хората членуващи в тази организация развиват своите физически, умствени и духовни качества.

Учат се да схващат връзката, която съществува сред всички хора, космоса и законите, които ги ръководят. Те одобряват Бог като изначален, без значение от съответното наименование. Според учението, щом принадлежите към техния свят, вие ставате страж на личния си живот и стремежът ви е съвършенството, реализирано посредством знание за законите, ръководещи физическия свят, както и загадките на умственото и духовното.

Висшите членове на розенкройцерите са незнайни. Смята се, че са извънредно авторитетни и богати хора. Може би някои от тях даже участват в международните държавни управления. Организацията е доста тайнствена и занапред ще има доста разкрития към нея.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР