Ротацията няма да я има сега, ще се бави до

...
Ротацията няма да я има сега, ще се бави до
Коментари Харесай

Вежди Рашидов обяви нов водевил: Изпусна се държавността. Ротацията няма да я има сега

Ротацията няма да я има в този момент, ще се бави до евроизборите, предвижда пред БНР някогашният ръководител на Народно събрание и дълготраен народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов.
„ Ще се бави ротацията до евроизборите. Има един факт – бюджет, той се одобри, само че той би трябвало да се разпределя и по тази причина е „ 50 на 50 “ – занимаваме се със себе си, а не с това, което хората избират “, сподели Рашидов.
Преди месеци той напусна Народното събрание и се отдръпна от политиката. Според него в този момент е „ страна на безвластие, а медиите пълнят време с тези прокурори “.
„ Нищо не е занапред, в случай че забележите, в Украйна онази вечер има две жертви, у нас от произшествия са осем„, сподели известният ваятел и добави: „ Изпусна се държавността “.
„ Това, че има власт, наречена управническа от Министерски съвет, значи ли, че делба на държавния бюджет е политика? Ако това е по този начин, аз няма какво да разисквам. Отстрани видяно, това е толкоз неприятно да си поделят някои хора властта – държавни пари. Това ли е политиката и това ли е смисълът да сме в политиката? “, разяснява Рашидов.
Неговото мнение за предстоящата ротация на ръководещите „ ще се стигне, доста тежко се търгува, което няма никакво значение кой ще е външен министър “.
И добави:
„ Нищо по-сложно не се случва там, има стратегия, протоколно държание, които би трябвало да се извършват. И външната политика на Европа не зависи от нас. Тя е ясна външната ни политика, да сме цъфнали? Всеки ден си задаваме едни и същи въпроси: Какво се случва? Дайте да отговорим! Какво стана една година от ръководството на тази страна? Случи ли се нещо? “.
Рашидов напомни, че „ по времето на ГЕРБ може да е имало дефекти, само че се правеха неща “.
„ Пътища имаме ли, в този момент стигаме ли до морето за 3 часа, учебни заведения има ли, детски градини построихме ли? Вие доста съществено говорите за корупция от 20 години, има ли нещо потвърдено “, аргументира се Вежди Рашидов.
„ Вие публицистите сте в тази история, не пренасяйте информация, каквато дадат политиците. Къде изчезна журналистическото следствие? Много сте значими като институции, не да пренасяте информация “, разяснява той.
Въпреки че от няколко месеца не е в Народното събрание, Рашидов показа мнението си за кабинета „ Денков “:
„ В момента имаме ялово, безсмислено ръководство “.
Изказването на Делян Пеевски за Христо Иванов той разяснява:
„ Предполагам, че са имали взаимоотношения и си знаят някакви неща. Това е спор сред тях. По-важно за мен, би било забавно, в случай че Пеевски се оправи с младежкото Движение за права и свободи и с извеждане на партията от етническата капсула “.
А изборът на Доган – Пеевски да е отпред на Движение за права и свободи той изяснява с „ българин, тъй като е съумял, Доган не е малоумен човек “.
„ Второ – актуалните хора са напредничави и се схващат добре “.
В мнения си в предаването „ 12+3 “ Вежди Рашидов разяснява и глобата „ Магнитски “, наложена на Делян Пеевски:
„ Какво от това като оповестиха „ Магнитски “, нещо случили се, бе хора? Една глоба – би трябвало да се случи нещо, една присъда – би трябвало да се случи нещо, едно дело – би трябвало да има край. Ние нищо не доказахме в този живот, единствено си приказваме. Едно доказателство дайте “.
Рашидов изясни и за какво е напуснал политиката:
„ Имам укор към ГЕРБ. Едно от нещата, поради които излязох е, че когато си на избори, даваш обещания. Аз от 17 общини завоювах в 15, на всички места съм давал обещания. И когато отидете да управлявате с хора, които не са спечелили, аз нямам лице да се появя пред тези хора. За мен са значими хората и казаната мъжка дума “.
Какво ръководят сега, попита Рашидов.
„ За да управляваш нещо, би трябвало да градиш нещо. Кое на мен ще ми ръководят – свободата ми, беднотията на някой? Какво се случва в страната, това не е крава да влачиш, това са живи хора, ориси “, сподели някогашният министър на културата и народен представител от ГЕРБ.
Според него има 60 – 70% българи, които не имат вяра на политиците и би трябвало да се появи човек, на който да повярват и той да ги поведе.
Рашидов показа, че му следва галерия в Барселона в Кралския артистичен кръг на 20 март със Захари Каменов, живописец.
„ Имам покана за Турция, за Франция и бленувам тази книга, която пиша да я завърша “, показа скулпторът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР