Ромите, които тази сутрин се завърнаха във Войводиново заедно с

...
Ромите, които тази сутрин се завърнаха във Войводиново заедно с
Коментари Харесай

Ромите напуснаха Войводиново след преговори, лично кметът ги откара

Ромите, които тази заран се завърнаха във Войводиново дружно с юрист и правозащитници, още веднъж напуснаха махалата. Кметът на селото Димитър Тосев ги изведе с бус, който шофираше персонално.
Както към този момент ви съобщихме, към 40 души, жители на разрушената ромска махала в пловдивското село Войводиново, се върнаха през днешния ден в селото дружно с правозащитници.
Част от къщите са съборени, други следва да бъдат отстранени, защото всички те са нелегално издигнати. След появяването на групата в селото, през днешния ден там отново породи напрежение и се наложи да бъдат ориентирани профилирани полицейски сили и жандармерия.
Местното население стартира да се събира, само че полицията не позволи директни контакти.
Напрежението във Войводиново избухна през януари, когато двама братя от ромската махала пребиха командос. И двамата са за непрекъснато в ареста, само че това докара до изселване на ромите, които живеят там от към 20 години.
Населението на селото излиза на митинги няколко пъти, в това число и след определянето на мярката на неотклонение на двамата нападатели.
Протестите бяха прекъснати по- късно, само че през днешния ден хората отново се събраха към църквата. Жандармерията охранява достъпа до ромската махала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР