Посолството на Китайската народна република ще дари 100 броя дървовиден

...
Посолството на Китайската народна република ще дари 100 броя дървовиден
Коментари Харесай

Китайското посолство дарява 1000 божура на Пловдив

Посолството на Китайската национална република ще подари 100 броя дървовиден божур на Пловдив. Това стана ясно през днешния ден по време на среща сред зам.-кмета по екология Иван Стоянов, шефа на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Антон Георгиев и представители на посолството.

„ Това е една прелестна самодейност. Ние, като страна на розите, сме щастливи, че желаете да си сътрудничим тъкмо в тази сфера и съм сигурен, че това ще е мотив в допълнение да развием връзките сред нашите две страни “, съобщи Иван Стоянов.

„ Пловдив е прелестен град и се надявам посредством тази самодейност да допринесем още повече за неговата хубост. Както в България розата е неизменима част от производството на разнообразни артикули, по този начин и божурите в Китай се употребяват в козметичната и хранителната промишленост “, показа съветникът по културните въпроси към посолството Гуан Син. Той добави, че тази година се навършват 75 години от установяването на дипломатически връзки сред Китай и България и се надява те да продължат да процъфтяват –  също като розите и божурите.

През септември се отбелязва един от обичайните китайски фестивали. Идеята е божурите да бъдат засадени точно тогава, незабавно откакто бъде избран подобаващ терен.

На срещата участваха още представители на Аграрен Университет – Пловдив и на Института по декоративни и лечебни растения – София.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР