Романтичните връзки създават най-много радост, но и най-много нещастие. Отношенията

...
Романтичните връзки създават най-много радост, но и най-много нещастие. Отношенията
Коментари Харесай

С + С не прави О или защо в любовта не ви трябва „половинка“

Романтичните връзки основават най-вече наслада, само че и най-вече злощастие. Отношенията с индивида, който сякаш най-вече обичаме, могат да ни донесат огромни разочарования, вместо цялостното благополучие, на което сме се надявали.

Когато нещата не вървят, постоянно виним индивида насреща. Сочим неговото държание, темперамент и привички за главната причина за нашето злощастие.

И си споделяме (погрешно) „ Ех, в случай че намеря идеалната половинка за мен, ще бъда щастлив(а) “.

Преди да прехвърлите цялата отговорност за персоналното си благополучие върху някой различен обаче, по-добре се погледнете в огледалото, споделя лекторът Питър Сейдж в известната си поредност „ Откровени диалози “.

Много хора се разхождат в близост като С и считат, че в случай че намерят другата си половина – друго такова С, дружно ще могат да образуват О, изпълнено от край до край с благополучие.

Но в любовта нещата не работят по този начин. Затова и толкоз доста хора намират своето отчаяние във връзките, вместо безграничното благополучие, което обществото им е дало обещание.

Проблемът, счита Питър Сейдж, произтича от това, че ние се опитваме да запълним празнините в личната си персона с други хора.

Ако влизате във връзка просто тъй като не желаете да си сами, а не тъй като цените взаимоотношенията си тъкмо с този човек, няма да постигнете благополучие. Ние имаме преди всичко задача да се научим да обичаме себе си абсолютно.

По пътя към намирането на другия е нужно първо да открием себе си, да се опознаем и да се обикнем – да приемем положителните и неприятните си черти и да сме до дъно откровени със себе си.

Задайте си почтено въпроса „ Защо желая да съм във връзка “ и в случай че отговорът е някой от тези по-долу, вие към момента сте на равнище С. Дайте си време до момента в който се превърнете в хубаво и обичащо се О и чак тогава пристъпете към връзката.

 двойка iStock

„ Искам връзка, тъй като се усещам уединен “

Един човек може да е уединен даже когато е на стадион "Уембли ", заобиколен от хиляди други хора. Самотата не е неявяване на други хора, а отвращение да се срещнеш със самия себе си.

Често отхвърляме някои страни от нашата персона, изключително минусите. Това открива празнина, която ни кара да се усещаме некомфортно и нетърпеливо търсим Някой, който да я запълни.

Но както в света на парите не можеш да събереш две празни банкови сметки и от тях да направиш една цялостна сметка с милиони, по този начин и в любовта двама души с дефицити не могат да основат пълнокръвна връзка.

Обикнете ли себе си, приемете ли и онази част, която не ви се харесва, няма да търсите патерица за своята самотност, а различен човек, с който да споделяте насладата от така и така пълноценния си живот.

 двойка iStock

„ Винаги съм имал(а) връзка “

Някои хора, по стичане на събитията, бързо минават от фамилията на родителите си към свое лично. Те постоянно са съществували и са се определяли по отношение на хората, които ги заобикалят, без да имат време да се опознаят самите себе си и да се разпознават като персони.

Озовали се към 40-те си години в бракоразвод, те срещат голям проблем с идентичността си. Неопознали себе си, бързат да се обвържат и придвижват в новата си връзка всички насъбрани разочарования от предходната си връзка.

„ Търся сигурност “

Обикновено дамите избират този път – на финансова, прочувствена или различен вид сигурност, като оставят цялото си чувство за успокоение в ръцете на колегата.

Но когато се случи първото житейско разтърсване, те са извадени от строя. Защото, и това е истина, с която всички би трябвало да свикнем, в живота няма нищо несъмнено.

Усещането за сигурност е лъжливо, изключително когато разчитате на различен човек да ви ги обезпечи.

 двойка iStock

„ Искам да се усещам важен “

Обикновено учениците влизат във връзки с такива подбуди, само че има хора, които през целия си живот не го преодоляват. Това е стремежът да имаш за гадже най-красивото момиче в учебното заведение, тъй като това ще значи, че ти самият ще значиш нещо.

Смятаме, че с колкото по-значими неща и хора сме заобиколени, толкоз повече ще важен и самите ние. Непрестанното търсене на все по-значими и значими хора и материални облаги (по-скъпа кола, по-голяма къща), ни пречи да създадем същинска, ценностна основа на връзките ни с хората.

Преди да встъпим по отношение на различен човек, би трябвало да сме сигурни, че сме обичаме себе си безусловно. Едва тогава ще можем да дадем същото и на различен човек и дружно да честваме живота.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР