Ролята на лелята в живота на детето: важни правила Най-силна

...
Ролята на лелята в живота на детето: важни правила Най-силна
Коментари Харесай

Лелята играе огромна роля в живота на племенниците си

Ролята на лелята в живота на детето: значими правила

Най-силна е връзката сред родителите и децата им. Въпреки това, не би трябвало да забравяме за значимостта на другите родственици, които също се грижат за детето. Днес ще обсъдим ролята на лелята в живота на детето. Колко значима е тя? Лелята има всички шансове да стане един от най-важните хора в живота на своя племенник или племенница, само че да бъдеш добра вуйна е в действителност сложна задача.

Ролята на лелята за оформянето на личността на детето е огромна. Безспорно, огромното и заедно семейство е ужасно. Кръстниците, лелите, чичовците и други хора са извънредно значими за детето. Как да бъдете съвършената вуйна?

Важни правила:
1.Лелята постоянно би трябвало да участва на значими фамилни празници, да подарява дарове на детето, да се грижи за него. Дори да живее в различен град, това не би трябвало да бъде спънка за такива изненади.

2.Лелята би трябвало да съобщи на детето философията си за живота, която е научила от родителите си. Вашата задача е не да се карате на детето, а да му подадете ръка за помощ, без значение защо.

3.Не забравяйте за целувките и прегръдките. Ако нямате опция всеки ден да виждате племенниците си, вниманието ви е изключително скъпо за тях.

4.Бъдете постоянно в положително въодушевление, прекарвайки време с детето – интересувайте се от неговите достижения, хвалете го.

5.Споделете с детето житейския си опит, което надалеч не всички родители вземат решение да създадат.

6.Децата постоянно споделят с лелите тези прекарвания, които не желаят да споделят с родителите си. Бъдете подготвени да изслушате и дадете препоръки, без наказание и възмущение.

7.Не се лишавайте от удоволствието да прекарвате време с племенниците си, в случай че родителите им изискат това от вас.

8.Ако имате няколко племенника, разделете вниманието сред тях: всеки от тях, несъмнено, се нуждае от вниманието ви.

9.Опитайте се да не се карате на детето. Бъдете за него добра самодива, която е благосклонна към него.

Безспорно, всички хора имат приятни мемоари, които са свързани с най-близките им хора. Дори когато станем възрастни – лели, чичовци, родители и други родственици към момента ни считат за деца, за които постоянно се тревожат и тормозят. Бъдете най-хубавият му другар, който е подготвен да помогне и да го поддържа във всяка обстановка, бъдете щастливи за достиженията и успехите на племенника си. Вниманието и откровената грижа са значими за всеки човек и е отлично, в случай че имате задоволително сили и предпочитание да бъдете добра и любяща вуйна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР