Роднини на хвърления в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални

...
Роднини на хвърления в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални
Коментари Харесай

Семейството на Навални съди затвора, в който е настанен

Роднини на хвърления в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални са подали групов иск против наказателната колония, в която е арестуван той, защото им е било отказано позволение да го посетят, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Семейство Навални има намерение да води това дело пред всички инстанции, в това число да стигне до Конституционния съд, заяви политикът на формалната си страница в " Инстаграм ", която е управлявана от негови сътрудници.

" Аз съм наказан. И те не стопират да ми припомнят, че съм " като всички останали ”. Но съм имал 0 (нула) визити през последната година. 0 (нула) дълги визити, 0 (нула) къси визити и 2 (две) телефонни позвънявания преди 11 месеца ", сподели Навални.

В обявата като ищци са посочени брачната половинка на Навални Юлия, родителите му и неговите децата Даша и Захар.

47-годишният съветски опозиционер излежава присъди от общо 11 години и половина в наказателната колония ИK-6 в Мелехово, на към 235 километра източно от Москва, по разнообразни обвинявания, в това число машинация, които съгласно него са били изфабрикувани, с цел да се заглуши рецензията му против президента Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Кремъл както всекидневно отхвърли да разяснява неговия случай, като съобщи, че това е въпрос от компетенциите на службата за изтърпяване на наказванията.

Срещу Навални предишния месец стартира нов развой за хипотетична " екстремистка активност ", което може да удължи периода на лишаването му от независимост с десетилетия. Оправдателни присъди на опозиционни дейци в Русия на процедура са нещо невиждано, показва Ройтерс.

Навални е подал голям брой тъжби против наказателната колония, в която излежава присъдите си, само че всички те бяха отхвърлени. Едно от недоволствата - по отношение на отхвърли на чиновниците на пандиза да му дават такъми за писане - стигна до Върховния съд на Русия.

Затворниците " по принцип " имат право на три дълги и три къси визити годишно в наказателни колонии като тази в Мелехово, както и на минимум шест телефонни диалога, съобщи Навални.

" Конституцията подсигурява правата на моите деца - те имат право да ме виждат, а аз съм задължен да вземам участие в тяхното образование. Конституцията подсигурява правата на възрастните ми родители - аз съм задължен, доколкото мога, да се грижа за тях ", сподели още Навални. Той означи, че на родителите му им е било неразрешено да влязат в правосъдната зала по време на последния развой против него предишния месец.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР