Заместник-началникът на генералния щаб на Русия Вадим Шамарин е бил

...
Заместник-началникът на генералния щаб на Русия Вадим Шамарин е бил
Коментари Харесай

Арест за подкуп по високите етажи на руската отбрана

Заместник-началникът на генералния щаб на Русия Вадим Шамарин е бил арестуван за рушвет в изключително огромни размери.Военен съд го остави в ареста за два месеца, предава ТАСС. Според информацията става дума за сумата от 36 млн. рубли, или близо 800 хиляди лв..

Според следователите сред април 2016 година и октомври 2023 година Шамарин е получил рушвет в размер на 36 млн. рубли от Алексей Високов, общоприет шеф на ОАО „ Пермски телефонен цех Телта “, и Елена Гришина, основен счетоводител на същото сдружение, за увеличение на размера на продуктите, доставяни по държавни поръчки за потребностите на съветското Министерство на защитата и за общо застъпничество.

Вадим Шамарин е четвъртият съветски военачалник, който влиза в ареста в границите на един месец. На 24 април и на 14 май по обвинявания в корупция бяха арестувани надлежно заместник-министърът на защитата Тимур Иванов и основният кадровик на министерството Юрий Кузнецов. На 17 май известният с рецензиите си към висшето командване някогашен пълководец на 58-ма войска на Южния боен окръг ген. Иван Попов беше упрекнат в шикалкавене и също арестуван.

Припомняме, че преди седмицапрезидентът Владимир Путин смени министъра на защитата, като на мястото на Сергей Шойгу беше назначен цивилният икономисти някогашен вицепремиер Андрей Белоусов.

Междувременно от Кремъл оповестиха, че през днешния ден Владимир Путин отива на двудневно публично посещаване в Беларус, оповестява още ТАСС. Малко преди този момент стана ясно, че съветските съдилища са оправомощени да употребяват имущество на Съединени американски щати в Русия за компенсиране на вреди, породени от конфискация на съветски активи в Съединени американски щати. Съответните разпореждания се съдържат в указна съветския президентПутин по отношение на процедурата за компенсиране на вредите, породени на Русия от вражески дейности на Съединени американски щати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР