Министърът на здравеопазването освободи директора на УМБАЛ Лозенец“ д-р Христо

...
Министърът на здравеопазването освободи директора на УМБАЛ Лозенец“ д-р Христо
Коментари Харесай

Здравният министър уволни директора на болница „Лозенец“

Министърът на опазването на здравето освободи шефа на УМБАЛ „ Лозенец “ доктор Христо Стоянов, оповестиха от Министерството на здравеопазването (МЗ). Мотивът за решението е осъщественият одит в болничното заведение, който демонстрира редица тежки нарушавания.

Според констатациите в инспекцията лечебното завдение е във влошено финансово положение, като се следи устойчива наклонност за струпване и забележителен растеж на отговорностите в интервала на ръководство на изпълнителния шеф доктор Стоянов, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

В края на 2022 година насъбраната загуба на лечебното заведение от минали години е минус 39858 000 лева Година по-късно загубата към този момент е минус 71 935000 лева, а към 31 март т.г. е минус 94303 000 лева

Към края на 2023 година, според счетоводния баланс на лечебното заведение, отговорностите на сдружението са в общ размер на 25841 000 лева, което е нарастване с 51,59% по отношение на миналата година. Стойността на отговорностите продължава да нараства и от началото на тази година, като в края на първото тримесечие УМБАЛ „ Лозенец “ има 28047000 лева задължения. Най-голям % от тях са към снабдители. Констатирано е и доста струпване на отговорности към личния състав на лечебното заведение.

В същото време изпълнителният шеф позволява разходване на „ представително разноски “ за сметка на болничното заведение в размер на 78688,44 лева В хода на инспекцията е открито, че част от тези средства са разходвани за новогодишно празненство.

За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на УМБАЛ „ Лозенец “ е назначена доктор Олга Мицова – Масларова. Тя е експерт по вътрешни заболявания и кардиология и е част от екипа на Клиниката по кардиология и Многопрофилна клиника на УМБАЛ „ Лозенец “ от 1991 г до 2023 година Масларова ще извършва длъжността шеф до осъществяване на конкурс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР