RocketSwap, децентрализирана борса, изграден върху мрежата Base Network, стана жертва

...
RocketSwap, децентрализирана борса, изграден върху мрежата Base Network, стана жертва
Коментари Харесай

Поредната DeFi борса стана жертва на хакерска атака

RocketSwap, децентрализирана борса, построен върху мрежата Base Network, стана жертва на пробив в сигурността, който докара до неоторизирано евакуиране на 471 ETH ($870,000). 

Разработчиците на RocketSwap приписаха случилото се го на поредност от пропуски. Тези пропуски включват потреблението на офлайн подписи по време на разгръщането на “ ” и съхраняването на частни ключове на сървъра.

След случая някои лица в обществените медии показаха съмнения по отношение на присъединяване на екипа, като допуснаха опцията за “ ” машинация. Въпреки това екипът на RocketSwap съобщи, че за пробива е отговорен външен хакер.

Според обяснението на екипа хакерът е употребявал техника за груба мощ на заоблачен сървър, обвързван с плана, което му е разрешило да получи достъп до частните ключове на RocketSwap. В резултат на това той е инициирал прекачване на активи от фермата за рандеман на платформата.

Това събитие е вторият незабравим пропуск в сигурността в границите на къс интервал от време в мрежата на Base. Предишният случай включваше пробив в LeetSwap, друга децентрализирана борса, която претърпя загуба от $630,000 на 31 юли.

Основната мрежа на Base, която в началото беше налична единствено за разработчици, беше пуснат през юли и след това бе отворена за по-широка аудитория.  

След неотдавнашния пробив, включващ RocketSwap, PeckShield означи, че хакерът е трансферирал откраднатите активи от блокчейна на Base в Етериум, като след това е основал меме монета на име LoveRCKT.

Впоследствие новосъздаденият токен LoveRCKT беше сдвоен с 400 ETH ликвидност в Uniswap. Въпреки съмнителния си генезис, търговците одобриха токена. Само за един ден цената на LoveRCKT се утрои, като набъбна от $0.00000001 до $0.00000003, преди да претърпи следващ спад от над 90%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР