FDIC наскоро обяви затварянето на банка, което е първият случай

...
FDIC наскоро обяви затварянето на банка, което е първият случай
Коментари Харесай

Поредната голяма банка се срина и е конфискувана от регулаторите

FDIC неотдавна разгласи затварянето на банка, което е първият случай на банкрут на банка в Съединени американски щати през тази година.

Операциите на основаната във Филаделфия Republic First Bank, известна още като Republic Bank са спрени от Департамента по банково дело и скъпи бумаги на Пенсилвания. Впоследствие Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC) влезе в ролята на синдик.

В устрема си да отбрани вложителите FDIC подписа договорка с Fulton Bank, National Association, основана в Ланкастър, Пенсилвания. По силата на това съглашение Fulton Bank ще поеме забележителна част от депозитите и активите на Republic Bank.

Освен това FDIC обясни ориста на 32-те съществуващи клона на Republic First Bank. Клоновете, ситуирани в Ню Джърси, Пенсилвания и Ню Йорк, ще отворят още веднъж като клонове на Fulton Bank през уикенда и през идната седмица, като съответните дати на отваряне зависят от графиците на обособените клонове.

Съществуващите клиенти на банката могат да получат достъп до средствата си посредством издаване на чекове или потребление на банкомати и дебитни карти. Банката ще продължи да извършва издадени чекове, а на клиентите, ползващи заеми, се предлага да се придържат към постоянните си графици за заплащане, според напътствията на FDIC.

Според информацията към 31 януари 2024 година банката е разполагала с почти $6 милиарда общи активи и $4 милиарда общи депозити, както оповестиха от FDIC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР