Цената на Биткойн (BTC) се установи над критичното ниво на

...
Цената на Биткойн (BTC) се установи над критичното ниво на
Коментари Харесай

Цената на Биткойн продължава да се държи стабилно над $66,000

Цената на Биткойн (BTC) се откри над сериозното равнище на поддръжка от $66,000, което докара до нараснала убеденост и оптимизъм измежду някои крипто трейдъри.

Някои от тях са скептично настроени по отношение на идна дълбока промяна, като допускат, че локалното дъно може би към този момент е достигнато. Към момента на писане на публикацията BTC се търгува на равнище от $69,700, което отразява растеж от 10% през последната седмица и 4.5% през последните 24 часа.

Крипто търговецът Rekt Capital означи , че BTC към този момент е претърпял забележителна и продължителна промяна, което демонстрира, че пазарът може би се доближава към своето дъно.

По данни на CoinMarketCap цената на Биткойн спадна с 15% – от $66,400 на 24 април до $56,790 на 2 май. Само четири дни след този спад обаче цената на BTC отскочи назад над основното равнище на поддръжка при $65,150. Този отскок е характерен за бичите пазари, където бързите и стръмни корекции постоянно са последвани от бързо възобновяване.

Друг крипто търговец, прочут като Mags, се базира на „ “, по-конкретно на „ “, с цел да допусна, че Биткойн навлиза във етапа на „ “ на цикъла. Тази фаза се характеризира с възходящо доверие на вложителите във възходящата траектория на пазара.

Анализатори и наблюдаващи наблюдават от близко цената на Биткойн за евентуални признаци на по-нататъшна промяна, изключително след халвинг събитието, което се организира на 20 април. Този разбор се основава на исторически данни от предходни събития, свързани с халвинга на BTC.

Например след събитието през май 2020 година цената на Биткойн се повиши от $9,383 до $58,958 през май 2021 година, с цел да се сблъска с 40% промяна и да спадне до $35,484 през юни 2021 година Този исторически подтекст оказва помощ на търговците да плануват евентуалните пазарни придвижвания след значими събития като халвинга.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР