РИОСВ–Бургас сезира прокуратурата за продължилото с години , съобщиха от

...
РИОСВ–Бургас сезира прокуратурата за продължилото с години , съобщиха от
Коментари Харесай

РИОСВ-Бургас сезира прокуратурата за колектора в Синеморец |

РИОСВ–Бургас сезира прокуратурата за траялото с години, оповестиха от районната ревизия. 

Преди дни по предписание на Министерството на околната среда и водите е осъществена инспекция. Констатирани са нарушавания с 8-годишна отминалост, за които за пръв път е сезирана Районната прокуратура в Бургас.

На 30 юли 2021 година пък РДНСК Бургас извърши инспекция по сигнал за противозаконен градеж на колектора, който води битовите и фекални води в залива " Свети Яни " сред плажа при устието на река Велека и централен плаж " Бутамята " в Синеморец. 

Заради незакония колектор началникът на арх. Влади Калинов издаде инструкции на кмета на община Царево да наложи строителна възбрана на територията на селото

Установено е заустване на отпадъчни битово-фекални води чрез железен водопровод на към 20 метра от брега в Черно море. Водата в региона на колектора е с жълто-кафяво оцветяване. Взети са три проби. За заустване без позволение на кмета на Община Царево е изпратена покана за сформиране на акт.

При инспекцията е открито и че построеният през 2001-2003 година пробен пречиствателен модул не действа. Районът към него е обраснал с растителност и няма достъп до площадката.

За прекратяване на замърсяването на Черно море би трябвало община Царево като притежател на канализационната система да предприеме дейности за създаване на Пречиствателна станция за отпадни води в Синеморец с обезпечено дълбоководно заустване, допълват оттова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР