Риновирусът, който причинява простудните заболявания, може да защитава организма от

...
Риновирусът, който причинява простудните заболявания, може да защитава организма от
Коментари Харесай

Вирусът, причиняващ настинка, може да ни предпази от COVID-19

Риновирусът, който предизвиква простудните болести, може да пази организма от болест с COVID-19 , предава по информация от BBC.

До този извод стигнаха учени от университета в Глазгоу, които разгласиха резултатите от проучванията си в английското здравно списание Journal of Infection Diseases. Авторите на изследването са открили, че предизвиканата от риновируса имунна реакция не разрешава на ковид да се възпроизвежда в клетките на организма .

В лабораторни условия с мостри, имитиращи пласта кафези, покриващи дихателните пътища, те открили, че „ риновирусът провокира интереферонов отговор, който блокира репликирането на SARS-CoV-2 “ . Този резултат се следи и в случаите, когато риновирусът попада върху пример 24 часа преди ковид, и когато риновирусът навлиза в клетките едно денонощие след заразяване със SARS-CoV-2.

Учените означават, че след преболедуване на настинката човек още веднъж става уязвим на новия ковид . Те обаче акцентират, че съгласно математически прогнози е евентуално при разпространяване на риновируса да понижава броя на новите случаи на COVID-19 . Подобен резултат към този момент е следен, к огато на фона на всеобщото разпространяване в Европа на риновируси през 2009 година се забави разпространяването на така наречен „ свински грип “ , отбелязва съавторът на проучването Пабло Мурсия.

Според него имунизирането, спазването на хигиеничните правила и особеностите на взаимоотношението на двата вируса могат значително да забавят темповете на разпространяване на COVID-19, само че ваксинирането води до най-силен резултат .

Риновирусите са мощно заразни и са най-честата причина за демонстрация на простуда, която нормално трае към 10 дни.
 5 храни и питиета, които НЕ ТРЯБВА да консумирате по време на простуда  5 храни и питиета, които НЕ ТРЯБВА да консумирате по време на простуда  5 храни и питиета, които НЕ ТРЯБВА да консумирате по време на простуда  5 храни и питиета, които НЕ ТРЯБВА да консумирате по време на простуда
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР