Римокатолическата църква де факто отхвърли т.нар. джендър теория със своя

...
Римокатолическата църква де факто отхвърли т.нар. джендър теория със своя
Коментари Харесай

Ватикана каза не на джендър теорията

Римокатолическата черква де факто отхвърли така наречен " джендър доктрина " със своя специфична директива. Става въпрос за документ в размер на 26 страници, публикуван от Конгрегацията за католическо обучение, която дава отговор за религиозното обучение и представен от организация Reuters.
Инструкцията е предопределена за католическите учебни заведения и е озаглавена " Мъжът и дамата - Той ги сътвори ". Това откъс от книгата " Битие " от Стария завет. Припомнете си какво още има в Стария завет за християнските и фамилни полезности.
Основната теза в документа е, че джендър теорията е " объркана идея за независимост ". Според Ватикана концепцията, че общественият пол се обуславя от персоналните усеща, а не от биологията, е опит " да се унищожи природата ".
" Концепцията за обществения пол се счита за зависеща от субективното мислене на всеки човек, който може да си избере обществен пол, некореспондиращ на неговия или нейния биологичен пол и, надлежно, на метода, по който другите одобряват този човек ", написа в текста, представен от в. " Сега ". Според него тези теории за обществения пол " постоянно не се основават на друго, с изключение на на объркана идея за независимост в областта на възприятията и желанията, или на моментни стремежи, предизвикани от прочувствени импулси и волята на индивида в контраст на каквото и да е, учредено на истините на съществуването. "
Документът споделя още, че просветителните институции би трябвало да преподават " съгласно същинската природа на човешките персони " и на основата " на ясна и безапелационна антропология ". Той строго осъжда опитите да се унищожи " концепцията на природата " и " просветителните стратегии плюс юридическите трендове, които целят да създадат коренен пробив в концепцията за същинските биологически разлики сред мъжете и дамите ".
ЛГБТ организации мигновено осъдиха документа и предизвестиха, че с него ще се насади ненавист и ще се предизвикат още хомофобски настроения. А инструкцията излиза тъкмо в месеца, в който на доста места по света се организират така наречен прайдове - в София подобен имаше на 8 юни. А отец Джеймс Мартин, един от най-известните писатели-йезуити, акцентира, че инструкцията се базира на диалози сред теолози и философи, само че не и биолози, учени, психолози и сигурно не и с представители на ЛГБТ общността.
Интересен факт е, че инструкцията не е подписана от папа Франциск , само че в някои текстове има препратки към негови речи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР