Резолюцията за България, която беше гласувана в Европейския парламент, не

...
Резолюцията за България, която беше гласувана в Европейския парламент, не
Коментари Харесай

Радан Кънев: Да кажеш, че резолюцията на ЕП е предателство, е все едно диагнозата да е причина за болестта

Резолюцията за България, която беше гласувана в Европейския парламент, не е изменничество, а диагноза, безапелационен е евродепутатът Радан Кънев. В предаването „ Лице в лице “ по бТВ той отговори на въпрос не слага ли това България в обстановка, в която евентуални вложители биват отблъснати от страната ни.

„ За да приемем тази агитация на властта, че разискването на напълно действителни проблеми и търсенето на подпомагане от Европа, тъй като ние сме част от нея, търсенето на поддръжка и съдействие, може да изгони вложители, би трябвало да повярваме, че огромни вложители четат резолюции на Европейския парламент, а не четат действителните разбори на това, което се случва в страната. Това е все едно да кажеш, че докторът, който поставя една диагноза, е отговорен за заболяването “, разяснява Кънев.

По думите му публичната поддръжка за антиправителствените митинги, с които се желае оставката и на основния прокурор, пораства от ден на ден: „ Хората виждат една потребност от смяна. Да чакаме, че 100 дни ще има по 100 хиляди души на улицата е ясно, че не е основателно. Но желанието за смяна става все по-силно, все по-нетърпеливо и това има своите аргументи. (…) Протестът на хората е супер състоятелен, тъй като те виждат неуспеха на властта в двете значими сфери – на стопанската система и в здравето “.

Евродепутатът означи, че на 15 октомври България е трябвало да показа план за народен оздравителен проект, което по думите му ще дефинира икономическата орис на потомство българи. Кънев изясни, че страната освен не е показала подобен план, само че и че той не е разгласен на вниманието на обществото, бизнеса и синдикатите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР