Резолюцията на германския парламент за утвърждаване на македонската идентичност, език

...
Резолюцията на германския парламент за утвърждаване на македонската идентичност, език
Коментари Харесай

Любчо Георгиевски: За да си истински македонец, трябва да мразиш българите

Резолюцията на немския парламент за одобряване на македонската еднаквост, език и просвета по своя формат, наличие и интернационална тежест е равна на тази на Коминтерна от 1934 година Това написа във Facebook някогашният министър председател на Република Северна Македония Любчо Георгиевски, представен от Българска телеграфна агенция.

Той напомня, че такива актове са признати от Титова Югославия и България по времето на Георги Димитров.

" Така македонският народ към този момент е в Книгата на върховете на Гинес за този вид характерно признание на идентичността ", отбелязва Георгиевски и добавя, че с такива документи не могат да се похвалят " даже самите германци ", нито англичаните, французите, италианците, американците или канадците.
 Андрей Ковачев: Социалистите в Бундестага поддържаха партийните си сътрудници от Скопие
Андрей Ковачев: Социалистите в Бундестага поддържаха партийните си сътрудници от Скопие

На Балканите би трябвало да забравим за Титова Югославия, счита българският евродепутат

" Сега не мога да се начудя на омаловажаването и игнорирането на тази резолюция от всички тези бранители на македонската еднаквост. Изведнъж се оказа, че тя няма значение? Изглежда, че с цел да бъдеш същински македонец, би трябвало 100% да мразиш българите, даже и в лична щета " , показва Георгиевски

Коментарът му идва, откакто, обвързвана с РСМ, която през вчерашния ден стана обект на мнения както от страна на опозицията, по този начин и на ръководещите.

В изявление за ТВ 24 Трайко Славески, член на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ, съобщи, че приветства резолюцията, само че " в случай че Германия е била във опция по някакъв метод да предотврати следващото несъгласие, наложено от България, това щеше да е направено до момента ". По негови думи резолюцията не взема решение казуса с желанията на България , която изцяло отхвърля идентичността на македонския народ, език и нация.

Македонският министър председател Димитър Ковачевски също приветства резолюцията и я дефинира като " недвусмислена поддръжка за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз с нейната еднаквост, език, просвета и история като част от цялостната мозайка на европейската просвета ". Той посъветва опозицията да се замисли за какво резолюцията не е била подкрепена от " партньорските и сестрински партии на ВМРО-ДПМНЕ ".
 Министерство на външните работи: Декларацията на Бундестага е вътрешен акт
Министерство на външните работи: Декларацията на Бундестага е вътрешен акт

Няма смяна в позицията на България за Северна Македония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР