Рейтинговата агенция Фич“ постави Съединените щати под наблюдение за възможно

...
Рейтинговата агенция Фич“ постави Съединените щати под наблюдение за възможно
Коментари Харесай

Фич постави САЩ под наблюдение за понижаване на рейтинга AAA

Рейтинговата организация „ Фич “ сложи Съединените щати под наблюдаване за допустимо намаление на рейтинга заради риск от несъблюдение на отговорностите на фона на държавната невъзможност във връзка с повишението на лимита на държавните заеми, съобщи Агенция Франс Прес.


От „ Фич “ обявиха, че рейтингът ААА " отразява засилената политическа раздробеност, която попречва постигането на решение за повишение или прекъсване на лимита на дълга " преди наближаващия краен период.

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че 1 юни е " датата Х ", когато държавното управление ще изчерпи парите си, което ще докара до банкрут с евентуални опустошителни стопански последствия.

" Фич към момента чака решение на казуса с лимита на дълга преди датата X ", се споделя в изказване. " Въпреки това считаме, че са се нараснали рисковете, че лимитът на дълга няма да бъде нараснал или спрян преди датата " Х " и затова държавното управление може да стартира да пропуща заплащания по някои от отговорностите си. "

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън взе участие от месеци в напрегнати договаряния с републиканската съпротива в Конгреса, която съобщи, че ще се съгласи да увеличи лимита на заемите единствено в подмяна на доста редуциране на разноските.

Републиканците, все по-често доминирани от твърдата дясна секта, лоялна на някогашния президент Доналд Тръмп, взеха решение да употребяват тази общо взето обикновена процедура като лост, с цел да принудят Байдън да ореже опазването на здравето и други обществени стратегии.

Администрацията на Байдън съобщи, че към момента вижда път към съглашение, макар че няма съответни признаци, че двете страни се движат към реализиране на съглашение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР