Решението на ЦИК за отмяна на машинното гласуване е незаконосъобразно,

...
Решението на ЦИК за отмяна на машинното гласуване е незаконосъобразно,
Коментари Харесай

ВАС върна машините на балотажа за местните избори

Решението на ЦИК за анулация на машинното гласоподаване е незаконосъобразно, гласи позицията на магистратите от Върховния административен съд, които се произнесоха в интерес на вота с машини за втория тур на локалните избори в България.

Върховен административен съд прегледа постъпилите тъжби против решението на ЦИК за анулация на машинното гласоподаване, до което се стигна, откакто отчет на ДАНС разкри, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините и ги е записал на телефона си и на флашка.

Постъпилите тъжби против решението бяха 12 - от ПП-ДБ, от политическа партия " Единение ", от претендента за кмет и претендент за общински консултант на Община Шумен Неделчо Неделчев, от претендента за общински консултант за Столична община Петър Славов и от шест физически лица в качеството им на гласоподаватели.  

" Това, което ме тормози най-вече, е, че главните претекстове за издадения акт (от ЦИК - б.ред.) бяха напълно политически и се позоваваха на диалози, документи и твърдения на органи, които не са способени ", съобщи националната представителка от ПП-ДБ Надежда Йорданова, която пристигна за съвещанието на Върховен административен съд.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР