Решението на правителството да остави заведенията затворени поне до 31

...
Решението на правителството да остави заведенията затворени поне до 31
Коментари Харесай

Кръчми за 100 млн.лв. се продават в Пловдив

Решението на държавното управление да остави заведенията затворени най-малко до 31 януари ускори мъката на ресторантьорския отрасъл под тепетата. Равносметката дотук е повече от притеснителна - близо 200 ​обекта на обща стойност над 100 благ. лв. се продават в Пловдив, само че ползата към всички тях към този момент е нулев, заяви Марица.

Кризата не е пощадила никого - от дребните квартални кръчми, до култуви заведения в центъра на града. Цифрата на затворените обекти единствено ще пораства през идващите седмици, предвиждат от сектора. 

Популярно заведение на бул. " България " в " Кършияка ", където последно се обитаваше пицария " Верди ", също е за обмен. Помещението с площ от 424 кв. м има потенциал 130 места в салона и прилежаща градина за още 300 души, а цената, против която се търгува, е 1,4 млн. лв.. 

Дори и Старият град, който до неотдавна беше забавен за множеството вложители, усеща рецесията. Две от известните заведения там също търсят нови притежатели. Култовото кафе „ Старинно “, което е и едно от най-старите заведения в града въобще, се продава против 460 хиляди лева,

В арт-квартала " Капана " също има заведения, които търсят новия си собствник. Напълно готово и ремонтирано помещение на една от най-оживените пешеходните улици в квартала - " Златарска ", което в никакъв случай не отвори, пък се предлага сега за 880 хиляди лв.. Не липсват и по-малки квартални заведения за хранене за обмен.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР