Решение относно присъединяването на Ръмуния в Шенген вероятно ще бъде

...
Решение относно присъединяването на Ръмуния в Шенген вероятно ще бъде
Коментари Харесай

Румъния се надява на решение за Шенген на 24 януари

Решение по отношение на присъединението на Ръмуния в Шенген евентуално ще бъде взето на 24 януари, когато ще се организира Съвета по правораздаване и вътрешни работи, оповестява румънският вестник " Адевърул ", цитирайки евродепутата от ЕНП Еуджен Томак.

Той приканва румънския президент Клаус Йоханис да блокира иницитиви в границите на Европейския съвет, в случай че Букурещ не получи ясни периоди и заричане за пълноправно участие в Шенгенското пространство.

" През последните дни Румъния ускори разговора с австрийската страна, само че и с българските съседи на равнище министерства на вътрешните работи, на външните работи, канцелариите на министър председателите, както и на президентско равнище, с цел да могат да вземат допустимо най-хубаво решение по тематиката Шенген ", написа изданието.

" Адевърул " акцентира, че румънското държавно управление е готово на съглашение с Виена даже единствено за отпадане на въздушните и морски граници, защото е въпрос на време Австрия да отстъпи и по въпроса за сухопътните граници, тъй като е изолирана, откакто Нидерландия даде зелена светлина за България.

„ Австрийците в последна сметка ще работят като Орбан: когато има гласоподаване, в случай че към момента имат искания, ще би трябвало да изоставен залата “, настояват източници, близки до водачите на обединението, намеквайки за излизането на унгарския министър председател Виктор Орбан от гласуването в границите на Европейският съвет, на който бе взето решение за започване на договарянията за присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

Румъния упорства след присъединението към " Въздушния Шенген " да има явен краен период, допустимо най-скоро през 2024 година, за достъп до свободното икономическо пространство и механизъм за преход към пълноправно участие, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР