Нидерландският националист Герт Вилдерс е близо до сключване на сделка,

...
Нидерландският националист Герт Вилдерс е близо до сключване на сделка,
Коментари Харесай

Националистът Герт Вилдерс е близо до сключване на сделка за нов кабинет

Нидерландският националист Герт Вилдерс е покрай подписване на договорка, с която ще бъде образувано най-дясното държавно управление в Нидерландия от десетилетия. Това се случва близо половин година след неговата огромна изборна победа, съобщи Ройтерс.

Какво гласи манифестът на Герт Вилдерс, който печели изборите в Нидерландия
Вилдерс, който въздейства на нидерландската миграционна политика от опозиционните кресла от 2006 година и е прочут с антиислямските си възгледи, се чака по-късно през днешния ден да разгласи 4-партийна коалиция.

Преговорите продължиха месеци, след шокиращата изборна победа на Вилдерс на 22 ноември, когато главните тематики в акцията бяха имиграцията, финансите и климатът.

Пробив е реализиран през март, когато 60-годишният Вилдерс е смекчил анти-ЕС и антиислямската изразителност, отказал се е от премиерския пост и е изоставил позицията си срещу всякаква военна помощ за Украйна.

След 16-часови договаряния през вчерашния ден стана ясно, че партиите са постигнали съглашение за държавните финанси.

Сделката ще събере в коалиция с Партията на свободата на Вилдерс дясноцентристката Народна партия за независимост и народна власт на оттеглящия си министър председател Марк Рюте, центристката Нов обществен контракт и фермерско-гражданското придвижване БББ. Заедно те ще имат болшинство от 88 депутати в 150-местната долна камара.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР