Йеменските хути съобщиха в сряда, че са атакували американски военен

...
Йеменските хути съобщиха в сряда, че са атакували американски военен
Коментари Харесай

Хутите са атакували американски военен кораб в Червено море

Йеменските хути оповестиха в сряда, че са атакували американски боен транспортен съд и кораб, наименуван Destiny в Червено море, като част от продължаваща акция от офанзиви, която съгласно подкрепяната от Иран формация има за цел да покаже взаимност с палестинците в Газа, предава " Ройтерс ".

В излъчена по малкия екран тирада военният представител на хутите Яхя Сареа сподели, че те са атакували американски унищожител, наименуван " Майсун " в Червено море, с редица " подобаващи военноморски ракети ".

Хутите също са атакували транспортен съд наименуван Destiny, тъй като е бил на път за израелското пристанище Ейлат на 20 април, добави Сареа.

Сареа не посочи датите, когато двата кораба са били атакувани.

Редица търговски превозвачи пренасочиха корабите си към други направления след офанзивите в Червено море на хутите, които управляват огромна част от Йемен и настояват, че работят в символ на взаимност с палестинците, до момента в който Израел и " Хамас " водят война в Газа.

По-рано във вторник бе обявено, че американските разрушители, които са част от интервенция Prosperity Guardian, работят с темпове, невиждани от Втората международна война.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР