Решение на Върховния административен съд от декември 2017-та година, свързан

...
Решение на Върховния административен съд от декември 2017-та година, свързан
Коментари Харесай

Поет с парализа изригна: Защо направо не ни екзекутират?

Решение на Върховния административен съд от декември 2017-та година, обвързван със обществената услуга „ Асистенти за самостоятелен живот “, стана причина известният стихотворец Росен Карамфилов да изригне в обществените мрежи против Темида.

Решението на съда директно го визира - Карамфилов е с церебрална парализа, само че това не му пречи да твори и пее, за което има и награди, написа "Офнюз ".

"Омерзен съм от тая страна! Омерзен и погнусен! Отрязват часовете за работа по програмата Асистент за самостоятелен живот към Столична община. Сиреч ни отрязват с пари. С към 100-150 лв.. Всички нас. Клетите инвалиди на майка България! За какво ни е въобще помощ, та ние сме за разстрел очевидно! Защо не?! Защо не ни съберат пред Народното събрание да речем и не ни екзекутират един по един?! Защо не?! ", написа във фейсбук Карамфилов.

"За какво ни е въобще помощ, та ние сме за разстрел очевидно! Защо не?! Защо не ни съберат пред Народното събрание да речем и не ни екзекутират един по един?! Защо не?! Ние единствено пречим на естествените, дето могат да вървят. За какво да им скапваме пейзажа с нашите инвалидни колички и с нашите асистенти. Асистенти, чиято часова ставка коства по-малко от кутия цигари! На кого ли му дреме?! Ние дано си роптаем! Кой ли ще ни чуе?! Баш никой! Това било решение на Върховния Съд или на не знам там кой си. Тоя Съд ли ще ми свърши дилемите за деня?! Тоя Съд ли ще ми напазарува и ще ме води на работа?! Тоя Съд ли ще работи вместо мен, с цел да ми обезпечи естественото право да бъда човек, а не да ме третират като пачавра на колелца, която се храни с огризките на свините велможи като Пеевски и тем сходни! Не сте познали! ", написа той.

Решението на Върховен административен съд удостоверява анулацията на текст от Наредбата за даване на обществените услуги „ Асистенти за самостоятелен живот “. По този метод, заявителите на тази услуга към този момент няма да получават точки за класиране и часове асистентска помощ за трудова и образователна активност.

"Предвид гореописаното Решението на Върховен административен съд, Комисията по член 15 от Наредбата за асистентите преразгледа заявките на всички отговарящи на условията на Наредбата претенденти за ползватели на обществената услуга „ Асистент за самостоятелен и деен живот “, както и приложените към тях документи, като оцени лицата без да им дава точки за класиране и часове асистентска помощ за придружаване до образователното заведение/работното място и назад и подпомагане в образователния развой и при практикуване на трудовата активност ", споделиха от Общината.

Обяснението на Столична община е, че с тази смяна се освобождава финансов запас, който е задоволителен да бъдат включени всички 643 лица, отговарящи на условията за прилагане на обществената услуга „ Асистент за самостоятелен и деен живот “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР