Републиканецът Маккарти, който е третият по ранг американски политик след

...
Републиканецът Маккарти, който е третият по ранг американски политик след
Коментари Харесай

Китай предупреди третия по ранг политик в САЩ да не повтаря катастрофални грешки

Републиканецът Маккарти, който е третият по сан американски политик след президента и вицепрезидента на Съединени американски щати, ще се срещне с Цай на следващия ден в Калифорния.

Китай, който счита Тайван за част от територията си, извърши военни учения към острова предишния август, откакто предшественичката на Маккарти отпред на Камарата на представителите Нанси Пелоси посети тайванската столица Тайпе.

Официално късата аудиенция на Цай в Лос Анджелис беше избрана като " директна " спирка по пътя ѝ на връщане в Тайпе след обиколка в Централна Америка, показва Ройтерс. Съединени американски щати настояват, че това е нормална процедура и няма причина Китай да реагира прекомерно остро.

Китайското консулство в Лос Анджелис обаче съобщи, че твърдeнията, че става въпрос за директно прекосяване, са погрешни, и добави, че Цай ще взе участие в публични диалози, с цел да " разиграе политическо шоу ".

Говорителката на китайското министерство на външните работи Мао Нин съобщи пред кореспонденти в Пекин, че Китай ще следи от близко развиването на обстановката и уверено и пламенно ще пази своя суверенитет и териториална целокупност. Тя не даде детайлности по какъв начин ще стане това.

Министерството на външните работи на Тайван през днешния ден съобщи на своята ежедневна конференция, че островът в никакъв случай не е бил част от Китай и че рецензиите от страна на Китай в последно време са почнали да стават все " по-абсурдни ".

" Тайван, Република Китай, е суверенна страна и има право самичък да дефинира връзките си с другите страни в света ", се споделя в изказването на тайванското ведомство. " Той не приема интервенция или напън от която и да е страна по каквато и да било причина и няма да се лимитира поради закани или намеси ", добави министерството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР