Ремонтите на пътищата не могат да започнат, защото става въпрос

...
Ремонтите на пътищата не могат да започнат, защото става въпрос
Коментари Харесай

Караджов: Ремонтите на пътищата са заложник на избора на управител на БНБ

Ремонтите на пътищата не могат да стартират, тъй като става въпрос за целеустремено политическо блокиране. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Това стана откакто през днешния ден депутатите на ИТН напуснаха демонстративно Народното събрание, откакто за втори следващ ден от дневния ред отпадна точката за Агенция пътна инфраструктура, с която трябваше да се уредят разплащанията със строителните компании.

"Два вида поправки са се правели на пътищата - законни и противозаконни. Призовавам да има надзор ". Това изясни министър председателят Кирил Петков по време на блиц контрола в Народното събрание в отговор на въпрос от Тошко Йорданов от Има Такъв Народ за драмата с ремонтите на пътищата.

Петков съобщи, че се опасява, че може да се заплати на хора, които са нарушили закона. Той даде цялостна поддръжка да се ремонтират пътищата, само че акцентира, че би трябвало да има надзор.

Според Гроздан Караджов, републиканската пътна мрежа е "заложник " на избора на шеф на Българската национална банка. Той отхвърли да даде повече детайлности, само че съобщи, че "от това, което чува и чете от медиите, се опълчват тези две решения, което е неприемливо ". Той направи коментара си пред представители на превозваческите компании, които се събраха на митинг пред Народното събрание през днешния ден.

"Не може политически пазарлъци да стоят на пътя на поддържането на републиканската пътна мрежа. Ние нямаме инструмент, с който да ремонтираме нито една дупка ", сподели още Караджов.

На въпрос дали въпросът с ремонта на пътищата може да докара до разпад на обединението, той съобщи, че не има вяра да се стигне до такава степен и добави, че ще се бори до дъно да се стигне до решение на въпроса.

"Не става въпрос в толкоз огромна степен за отпущането на самите средства, а за даването на право на Агенция пътна инфраструктура да продължи да разпорежда поръчки по прекъснати контракти. Тези контракти са били прекъснати преди мен, аз не знам за какво е станало това. В тях са останали единствено две клаузи - зимно поддържане и спешните поправки. Това обаче надалеч не включва всички дейностти по поддръжката на републиканската пътна мрежа ", изясни районният министър.

Според него пролетта е най-подходящото време за поправки и е трябвало да стартират действия, които хората са чакали цяла зима.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР