Първият в света мотоциклет с водороден двигател е вече факт.

...
Първият в света мотоциклет с водороден двигател е вече факт.
Коментари Харесай

Създадоха първият в света мотоциклет с водороден двигател!

Първият в света мотоциклет с водороден мотор е към този момент факт. Това потвърждава, че устойчивата подвижност не се отнася единствено за колите. Този мотоциклетен мотор не е електрически и не употребява и бензин, а ново гориво, което до неотдавна беше „ нелегално “. Ето какво се е случило и аргументите, заради които се е считало за такова.

Този мотоциклет е с нулеви излъчвания, само че не е електрически: футуристична, новаторска идея.

Suzuki, японският производител на мотоциклети, неотдавна показа новаторска идея, която може да дефинира бъдещето на двуколесния превоз. В центъра на вниманието е задвижваният с водород скутер Burgman. Този новаторски план е същински скок в превръщането на мотоциклетите в по-екологични.

Един от известните модели на Suzuki, скутерът Burgman, който всекидневно е планиран за деловитост и комфорт, е приел формата на транспортно средство, задвижвано с водород. Макар че общоприетата технология на горивните кафези, която е в основата на колите, захранвани с водород, има известни сходства, концепцията на Suzuki употребява мотор с вътрешно горене.

Създадоха първият в света мотоциклет с водороден мотор! 17.06.24 13:50 Китай: G7 няма право да приказва от името на интернационалната общественост, тя съставлява единствено 10% от международното население 17.06.24 13:45 ИЗВЪНРЕДНО! Случай на маймунска вариола е доказан в София 17.06.24 13:41 Топ вест от Русия!: Новият боен министър Белоусов е в потрес – хванал е кражба за трилиони рубли във военното министерство 17.06.24 13:31 Oxfam International: 3% от военните разноски на G7 могат да оказват помощ за решаването на световния проблем с храните 17.06.24 13:14

В средата на този модернизиран скутер се намира контейнер за водородно гориво с номинално налягане 70Mpa (10 153 PSI), който е в положение да достави нужната сила за придвижване.

Първият в историята на мотоциклетите водороден мотор? Какво е постигнала Suzuki

Преминаването от бензинови мотоциклети към такива, които употребяват водород, има доста преимущества, които могат да трансформират напълно пазара на мотоциклети. Водородът в сегашната си форма съставлява чист и възобновим източник на сила.

Според Suzuki задачата е била да се обезпечи обещаващо решение за оптимално понижаване на въглеродните излъчвания, с цел да се поддържа непрекъснатият прогрес към по-чисто и по-зелено бъдеще. Suzuki отхвърля да се откаже от мотоциклетите и скутерите като средство за напредване. В същото време се стреми да добави известна степен на резистентност, като размени горивото с водород. Междувременно водородната сила може да бъде решение и за мотора с вътрешно горене или даже за електрическите коли, при които към момента е належащо да се усъвършенства инфраструктурата за станции за зареждане на акумулатори.

Времето и дистанцията, което се изисква за зареждане на автомобила, и още повече, че тези транспортни средства употребяват водород, който е по-ефективен, вършат колите по-предпочитани от водачите.

Ключът е в разширението на по този начин наречената „ паника за пробега “ –  да се усили пробегът оттатък психическата преграда от 300 км.

Suzuki Burgman, първият водороден мотоциклет в историята: по какъв начин той може да промени всичко

Скутерът Burgman, като задвижван с водород, е идея, която се тества сега, и към момента няма проекти за всеобщо произвеждане на този вид скутери, само че фактът, че Suzuki даже обмисля сходни хрумвания, потвърждава, че автомобилният производител е отворен за промени и е подготвен да прегърне зелената гражданска война.

Очаква се спомагателна информация да бъде предоставена от идното ревю за подвижност в Япония през 2024 година, което е планувано да се организира от октомври до ноември. Продължавайки с напредъка в света и нуждата от екологизиране, мотоциклетната промишленост няма различен избор, с изключение на да се промени, с цел да отговори на условията на света.

В сходство с това компанията Suzuki не е останала по-назад в този аспект; задвижваният с водород скутер Burgman е ясна индикация за визията и усърдието на компанията в опитите ѝ да построи бъдещето.

Нещо повече, той има капацитет, който може да отнеме години на други марки даже да доближат сходно равнище.

Както виждате, първият мотоциклетен водороден мотор е тук, с цел да промени всичко освен във връзка с устойчивата подвижност, само че и в геостратегически проект. Япония направи скок, с цел да изпревари Китай, който разчита извънредно на електрически автомобили с марки като BYD или Xiaomi. Срещу тях в този момент ще се изправят Toyota и други колоси.

 

 

Източник – Ecoticias/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Живот, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР