Рекордните дъждове показаха, че София има изключително бързи и обучени

...
Рекордните дъждове показаха, че София има изключително бързи и обучени
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Рекордните дъждове показаха, че София има изключително бързи и обучени екипи

Рекордните дъждове демонстрираха, че София има извънредно бързи и подготвени екипи, написа във Facebook ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. Той означи, че в някои региони на столицата са паднали над 100 литра на кв. метър дъжд.

 

" Бързи, подготвени и оборудвани – това са общинските екипи, които към този момент съвсем 72 часа работят без отмора в битка с водната буря. Добрата вест е, че дъждът спря и обстановката се възстановява. В момента спешните ни екипи са в Долни Богров ", написа Георгиев в обществената мрежа и разгласява фотоси от осъществяването на спешните действия.


" Вчера пълнихме чували с пясък и правихме загради против водата в село Яна дружно с хората от спешната ни дирекция, ръководена от Краси Димитров, със зам.-кмета Ангел Джоргов и кмета на „ Кремиковци “ госпожа Лилия Донкова.
Жителите на с.Яна са проведени и извънредно сърцати, а към тях се причислиха и доброволци от цяла София ", описа той във Facebook.

 

Придошлите води са нанесли вреди на инфраструктурата, само че няма потърпевши хора и къщи, акцентира ръководителят на СОС. " Кметът Фандъкова към този момент провежда възобновяване на изронените пътища и повредите по инфраструктурата. Над 100 л на кв. м са паднали над някои региони на София. Това са най-високите измерени стойности в последните дъждовни дни в северозападна България. Това рекордно количество дъжд и последствията, които имаше от тях, демонстрира първо свършена работа по предварителната защита и почистването на речни корита и второ извънредно готови и проведени екипи. Огромно благодаря на кмета Йорданка Фандъкова, която години наред упорства и убеждава нас от съвета, че предварителната защита е най-хубавата отбрана ", написа още той.

 

И добявя в умозаключение: " Поздравления за денонощната работа и организация на кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova и екипите на Краси Димитров, инж. Джоргов и Десислава Билева - Desislava Bileva, както и на кметовете на „ Кремиковци “ Лилия Донкова, на „ Нови Искър “ госпожа Даниела Райчева - Daniela Raycheva и на " Витоша “ инж. Теодор Петков - Teodor Petkov, които също бяха на терен дружно с хората от началото на пороите.
Заедно ще преминем и през това тестване. "

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР