Рекордни са нивата на износ на електроенергия от около 2000

...
Рекордни са нивата на износ на електроенергия от около 2000
Коментари Харесай

БЕХ: Рекорден е износът на ток от България към региона

Рекордни са равнищата на експорт на електрическа енергия от към 2000 MW на час от България към страните от района, оповестиха от „ Български Енергиен Холдинг” ЕАД след разискване на готовността на енергийните обекти за зимния сезон.

Към момента всички мощности в страната, които създават електрическа енергия, работят на цялостен потенциал и би трябвало да се подхващат дейности за застраховане на ресурси при неподходящи зимни климатични условия.

Планирането и прогнозирането на доставките на газ и производството на ток, нужен за покриване на потребностите на българската стопанска система и консуматори, са измежду главните цели на работата на сдруженията от групата на БЕХ.

Трябва да има и по-добра предвидимост от страна на лицензионните снабдители, които навреме да резервират нужните им количества.

Съгласно графика за нагнетяване, предпазване и рандеман по Плана за дейности при изключителни обстановки към края на нагнетателния сезон в ПГХ „ Чирен “ ще бъде нагнетено и ще бъдат добити повече количества газ през зимните месеци, което ще способства за намаляване на контролираната цена.

Предприятията от групата на БЕХ ЕАД са направили подготовка за зимния сезон, а енергийната системата е в подготвеност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР