Рекорден награден фонд ще има Европейското първенство по футбол. Точно

...
Рекорден награден фонд ще има Европейското първенство по футбол. Точно
Коментари Харесай

Рекорден награден фонд за Евро 2020 по футбол

Рекорден награден фонд ще има Европейското състезание по футбол. Точно 371 млн. евро ще получат страните участнички. Шампионатът стартира на 12 юни, а финалната среща ще бъде на 12 юли на " Уембли ".
Парите са със 70 милиона повече спрямо наградния фонд за Евро 2016 или скок с 23 %. Всеки тим, който се е класирал или ще се класира през баражите за финалите, ще получи в касата 9,25 милиона евро. Това се отнася и за България, в случай че премине двата стадия на баражите.
В групите пък всеки отбор може да вземе най-много до 4,5 милиона евро. Това е по този начин поради наградите, които УЕФА дава: 1,5 милиона за победа, 750 хиляди евро за тъждество. При това състояние, в случай че бъдещият европейски първенец завоюва всичките си мачове на шампионата, оптималната допустима сума е 34 милиона евро.
Отделно от това тимовете, които продължат във етапа на елиминациите, ще получат спомагателни бонуси. Така да вземем за пример за всеки тим, който се класира за за осминафиналите, получава още 2 милиона евро. За постигане на четвъртфинала- 3,250 милиона евро, а за присъединяване на полуфинал- 5 милиона от европейската валута. Новият европейски първенец ще получи още 10 милиона евро, а изгубилият финалист - 7 милиона. Допълнителните бонуси се изплащат за класиране на съответния стадий от шампионата, а не за победа, прецизират от УЕФА.
За разлика от Шампионската лига, където финансовите доходи може и да нямат сходство в спортните резултати, на Европейското състезание е тъкмо противоположното. Колкото повече един тим върви напред, толкоз повече се усилват постъпленията в касата на съответната федерация. Като образец може да се уточни Евро 2016, където първенците от Португалия взеха 25,5 милиона, а изгубилият на финала тим на Франция получи 23,5 милиона евро. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР