Рекорден мигрантски трафик отчете вътрешният министър Иван Демерджиев по време

...
Рекорден мигрантски трафик отчете вътрешният министър Иван Демерджиев по време
Коментари Харесай

Рекорден мигрантски натиск: 133 552 бежанци опитали да минат турската граница

Рекорден мигрантски трафик регистрира вътрешният министър Иван Демерджиев по време на парламентарния надзор. „ Тази година сме подложени на невиждан мигрантски напън, само че вършим всичко, с цел да бъде удържан. От началото на годината 133 552 души са създали опит да преминат турската граница, като не са съумели “, сподели той. „ Бройката е най-високата въобще, откогато има мигрантска вълна “, посочи министърът.

Демерджиев изясни, че има формирани над 200 следствия против групи за трафик на мигранти. „ Прилагаме редица ограничения “, добави министърът и изреди отпуснатите средства за ремонт на инфраструктурата в 30-километровата погранична зона, включването на армията в опазването на границата, както и в всички налични механически средства и спомагателни, хеликоптери на „ Гранична полиция “ и на МО, както и дронове. Последните се употребяват освен да наблюдават мигрантските групи, само че и „ въпреки това – дейностите на нашите чиновници, дали спомагат на такива мигрантски групи “.

„ Смятам, че се справихме с мигрантския напън “, заключи министърът. Той регистрира, че 87% от потенциала на центровете за мигранти е напълнен. В центъра в София се намират 400 мигранти, а в Любимец са 968. В Харманли са настанени 1518 лица, сподели Демерджиев, като добави, че това прави 91% запълване на потенциала. В разпределителния център в Пъстрогор пък се намират 125 чужденци, което е 39% от потенциала му. „ Разпределят се и по народност, тъй като има много съществени проблеми, когато се смесват другите групи “, сподели Иван Демерджиев в отговор на соцдепутатката Смиляна Нитова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР