Рекорден брой заразени с COVID-19 в Русе от началото на

...
Рекорден брой заразени с COVID-19 в Русе от началото на
Коментари Харесай

Рекорден брой заразени с COVID-19 в Русе, затвориха второ училище

Рекорден брой инфектирани с COVID-19 в Русе от началото на пандемията. 192 са новите случаи, а лечебните заведения са претъпкани, съобщи Българска национална телевизия. Заради ковид второ учебно заведение в региона затвори порти от през днешния ден. В насилствена почивка до понеделник са децата от начално учебно заведение " Петко Рачев Славейков ".

В Белодробната болница в Русе дневно се преглеждат 160 пациенти със признаци на ковид. Половината се оказват позитивни. Освен шефът на здравното заведение, с ковид са инфектирани и доктори, и медицински сестри. На работа са останали 14 лекари. Надяват се да устоят до края. В Университетската болница " Медика " в Коронавирус отделението са настанени 62-ма пациенти. Много от тях са от Шумен, Разград и Търговище. След позволение на Здравна ревизия ще бъдат разкрити 15 спомагателни кревати.

" Натоварено е Спешното поделение. Почти 50% от миналите през него са с позитивен тест за ковид, приказваме за бързите антигенни проби. Голяма част от личния състав също е възпален, както в целия град. Въпреки защитните средства, които носим, това е неизбежно ", сподели пред националната телевизия доктор Ивелин Йоцов - шеф на Университетска болница " Медика ".

Заради разрастващата се пандемия след русенската математическа гимназия и началното учебно заведение " П.Р. Славейков " в Бяла затвори порти.

" Директорката има позитивен тест, преди няколко дни и класната ръководителка на първи клас също беше позитивна и взехме решение, че е най-добре, с цел да се успокоят и родители, и ситуацията и всичко това е в полза на децата ", сподели Димитър Славов - кмет на община Бяла.

Сред учениците няма инфектирани. В целия град обаче разпространяването на коронавирусната зараза се усилва - в предприятия, банки и в общинската администрация.

" В общината към този момент 3/4 от личния състав е или в отпуск, или в отдалечена форма, работят от у дома, най-вече са по един в стая ", сподели Димитър Славов - кмет на община Бяла.

В общинската болница в Бяла сега се лекуват 98 пациенти, 18 са с ковид. Здравното заведение може да разкрие спомагателни осем кревати, само че те ще бъдат в двата нови фургона, които са сложени пред болничното заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР