Рекордът за най-много нови случаи на коронавируса по света е

...
Рекордът за най-много нови случаи на коронавируса по света е
Коментари Харесай

Трети ден рекорд за най-много случаи на коронавирус за денонощие по света |

Рекордът за най-вече нови случаи на ковид по света е бил усъвършенстван за трети следващ ден, заяви през днешния ден Световната здравна организация (СЗО), представена от Франс прес.

СЗО е записала през вчерашния ден 465 319 новозаразени. В петък случаите са били 449 720, а в четвъртък - 437 247.

В петък генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус предизвести, че планетата и изключително Северното полукълбо е в " сериозен миг " от пандемията. Новите случаи се усилват експоненциално в прекалено много страни, акцентира той и предвижда, че " идващите месеци ще бъдат доста сложни ".

Испания вкарва изключително състояние в цялата страна поради утежняването на обстановката с Covid-19, разгласи министър председателят Педро Санчес. Извънредното състояние ще бъде в действие от през днешния ден до началото на май. В цялата страна като се изключи Канарските острови се вкарва и полицейски час от 23 до 6 часа сутринта.

Хърватия също разгласи нови ограничения против епидемията от ковид, които влизат в действие от на следващия ден. Сред тях е ограничение на събиранията на повече хора на едно място и възбрана за продажба на алкохол от среднощ до 6 часа сутринта.

Продължава да се утежнява епидемиологичната конюнктура във Франция, където за ден са били регистрирани рекордните над 45 000 новозарзени.

Въпреки въведените строги ограничаващи ограничения в Чехия, за последното денонощие са открити над 12 хиляди инфектирани. Това е най-високият брой позитивни проби, регистриран в страната в почивен ден.

Междувременно стана ясно за следващ случай на Covid-19 в Белия дом. Това е началникът на кабинета на вицепрезидента Майк Пенс. Той и брачната половинка му обаче са с негативни проби за Covid-19.

Новината идва на фона на регистрираните близо 80 000 новозаразени в Съединените щати и прогнозата на основния американски инфекционист - доктор Антъни Фаучи пред Би Би Си, че при започване на декември ще стане ясно дали ще има ефикасна и безвредна ваксина против Covid-19:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР