Рекламното послание на Budweiser "Кралят на бирите" е също толкова

...
Рекламното послание на Budweiser "Кралят на бирите" е също толкова
Коментари Харесай

Изненадващият начин, по който Budweiser се превърна в Краля на бирите

Рекламното обръщение на Budweiser "Кралят на бирите " е също толкоз разпознаваемо, колкото и конете от породата Клайдсдейл, употребявани в реклами на марката.

Слоганът обаче не всеки път е бил тъкмо подобен.

Началото е сложено от немския преселник Адолфус Буш, който идва в Съединени американски щати през 1857 година Няколко години по-късно той се дами за Лили Анхойзер и стартира да работи в пивоварната на своя тъст.

Пивоварната, която е прекръстена на Anheuser-Busch през 1879 година, е пионер в технологията на пастьоризация, която разрешава на Budweiser да бъде превозена из цялата страна без да се скапва, се показва на уеб страницата на компанията.

Budweiser, произходът на чието име може да бъде проследен до чешкия град Ческе Будейовица, прочут и с немското си име Будвайс, се трансформира в първата марка бира, популяризирана в цялата страна.

В този интервал наливните бурета и стъклените бутилки били единствените налични опаковки за пивоварите. Budweiser се продава най-вече бутилирана, по тази причина първичният рекламен слоган бил "Кралят на бутилираната бира. "

"Споменавайки съответно бутилките в 'Кралят на бутилираната бира', Budweiser комуникира цялостната мощ на марката, както и определящата линия, която разделяла Budweiser от някои от нейните съперници, " споделя представител на Anheuser-Busch InBev пред CNN Business.

Със усилването на конкуренцията слоганът бил изменен на "Кралят на всички бутилирани бири ". След това идва „ Сухият режим “ в Съединени американски щати, при който е неразрешено производството, вноса, продажбите и превозването на алкохол в интервала 1920-1933 година

Компанията оцелява, като създава различни артикули, като безалкохолни питиета и "почти бира, " която била с доста ниско (и законно) наличие на алкохол. След повдигането на възбраната слоганът "Кралят на бутилираната бира " се завръща, а Anheuser-Busch още веднъж стартира да създава непокътнатата си марка.

Рекламното обръщение е променено на "Кралят на бирите " в средата на 20-и век, когато алуминиевите кенчета стават по-популярна опаковка. То към момента се употребява през днешния ден и може да бъде забелязано главно на етикетите на Budweiser.

Технически видяно обаче, от известно време слоганът не е правилен. Budweiser можеше да се похвали с най-продаваната бира до 2001 година, когато съобщи короната на своята марка Bud Light. Промяна на потребителските усети към по-ниско калорични варианти, като зелцери, както и възходящата известност на по-скъпите алкохолни питиета, понижиха известността на Bud.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР