Режимът за прехвърляне на моторни превозни средства ще бъде затегнат.

...
Режимът за прехвърляне на моторни превозни средства ще бъде затегнат.
Коментари Харесай

Затягат режима при покупка на нови автомобили

Режимът за прекачване на моторни транспортни средства ще бъде затегнат. При покупка или подаяние на кола, новият притежател би трябвало да показа в КАТ удостоверен от общината документ за заплатен налог при придобиването.

Новото обвързване произтича от промени в Закона за локални налози и такси, които бяха признати през днешния ден на второ четене в Народното събрание. Вносител на допълненията и корекциите са група депутати от ГЕРБ, отпред с ръководителя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, оповестява „ Марица “.

Причина за смяната е, че измамници се пробват да заобиколят закона и да избегнат заплащането на налог за придобиване, който се дължи на общинската хазна.

Местните администрации са алармирали за голям брой случаи, при които притежатели на първокласни коли и камиони декларират дерегистрация на МПС и след това го продават. Така заобикалят заплащането на локалния данък, тъй като остарял текст в закона постановява, че не се дължи веществен налог, в случай че колата не е записана в КАТ.

Новото състояние важи при прекачване на возилото сред физически или юридически лица, само че не и при покупка на кола от автокъща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР