Режимът в Северна Корея тази сутрин с гордост потвърди, че

...
Режимът в Северна Корея тази сутрин с гордост потвърди, че
Коментари Харесай

Защо никой не сваля ракетите на Северна Корея?

Режимът в Северна Корея тази заран с горделивост удостовери, че през вчерашния ден е изстрелял балистична ракета със междинен обхват над територията на Япония.

Диктаторът Ким Чен Ун е участвал на изстрелването, което е следващата провокация в конюнктура на възходящо напрежение сред КНДР и Съединени американски щати, дружно със съдружниците им в района – Южна Корея и Япония.

ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО: Японски възпитаници упражняват реакция при ракетно нахлуване

Меркел: Няма да подкрепим Съединени американски щати при война с КНДР

Тръмп даде обещание "огън и гняв " на КНДР, Пхенян се прицели във военна база на Съединени американски щати

Америка е главната мощ в НАТО, а азиатските й другари също са измежду най-развитите военни народи в света.

Тогава за какво противоракетните им щитове не смъкнаха нито един от севернокорейските снаряди, изстреляни през това лято?

„ Бих се опитал да смъква някоя от тестовите им ракети, вместо и аз да стрелям такива от крайбрежията на Южна Корея”, разяснява пенсионираният военачалник от американските Военновъздушни сили Чък Уолд след едно от севернокорейските тествания през юли.

В сходна посока наподобява разсъждават и доста японци, коментирали вчерашното изстрелване в обществените мрежи. Някои от тях са възмутени, че държавното управление им не е свалило корейския снаряд, прелетял над Хокайдо.

Sirens blare as Japan wakes to North Korea missile warnings (VIDEOS) https://t.co/u8GwB0zUWt pic.twitter.com/FPMfqvtiXO
— RT (@RT_com) August 29, 2017
Южна Корея и американския остров Гуам, главен обект на словесните закани на Ким Чен Ун, са снабдени с противоракетни отбрани THAAD. Друга система, AEGIS, е налична на японски, корейски и американски кораби в Тихия океан.

По необичайно стичане на събитията Япония беше насрочила проява на опциите на още едни противоракетни установки, „ Patriot”, часове след вчерашната севернокорейска провокация.

Предвид тези благоприятни условия свалянето на ракетите на КНДР наподобява допустим промеждутъчен вид сред продължаването на неефективната досега политика на наказания против режима и жизнерадостен боен отговор.

#Japan remains vigilant as PAC-3 units are put on alert near #YokotaAirBase. pic.twitter.com/IOva3kxh7h
— Intel Crab (@IntelCrab) August 29, 2017
Подобно деяние обаче може би е прекомерно преждевременно и носи своите опасности, считат други анализатори.

Арсеналът на НАТО наподобява впечатляващ, само че в действителност няма гаранции, че севернокорейските снаряди ще бъдат свалени.

„ Разработваме технологиите от 30 години и те към момента не са сигурни. Ако стреляме и пропуснем, това ще огромна пропагандна победа за Ким Чен Ун”, счита Дъглас Паал, бивш боен консултант на американските президенти Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши, понастоящем анализатор в центъра „ Карнеги”.

Друга възможност е режимът на Ким сметне свалянето на ракетите му за оповестяване на война. Дори рискът от това да се пренебрегне, има други плюсове, идващи от решението на съдружниците в НАТО да се въздържат.

Today's missile traveled almost 1,700 miles from North Korea into the Pacific. FYI Guam is 2,100 miles away. Story: https://t.co/HjfIgCi7Bg pic.twitter.com/G6M3omMtte
— Anna Fifield (@annafifield) August 29, 2017
„ С тестванията Северна Корея ревизира опциите си, само че е по-малко видимо, че по този начин и ние ставаме наясно с тези благоприятни условия. Възползваме се от телеметричните данни и тези, които взимаме от останките от ракетите”, счита Паал.

„ Има големи количества информация, идващи от всяко изстрелване, не на последно място и сведенията, които тези техни решения ни дават за тактиката им”, добавя анализаторът, съгласно който „ не е мъдро” Съединени американски щати да смъкват севернокорейските ракети във въздуха.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР