Регионалният парламент на испанската автономна област Каталуния избра нов премиер

...
Регионалният парламент на испанската автономна област Каталуния избра нов премиер
Коментари Харесай

Новият премиер на Каталуния се зарече да продължи борбата за независимост

Регионалният парламент на испанската самостоятелна област Каталуния избра нов министър председател и държавно управление, които дадоха обещание да продължат битката за обособяване на региона от Испания, съобщи Асошиейтед прес.

До избора на 38-годишния Пере Арагонес и неговия кабинет се стигна откакто трите сепаратистки партии съумяха да изгладят различията си по вътрешната политика и се сплотиха от основната си цел - постигането на самостоятелност на района с население 7,5 милиона и основен град Барселона.

Арагонес взе участие в каталунската политика от близо 20 години. Той е учил в Школата по ръководство " Кенеди " към Харвардския университет и е заемал държавни постове в Каталуния.

Изборите в самостоятелната област се състояха през февруари, само че различията сред сепаратистките партии, спечелили дружно повече от половината гласове, забавиха съставянето на държавно управление. Те не можеха да се схванат кой е най-хубавият метод за обособяване от Испания - някогашен спор в средите им.

Сред задачите на новото държавно управление са самоопределение на каталунците, референдум за самостоятелност и прошка за политиците, наказани по обвинявания в организирането на противозаконен референдум и оповестяване на самостоятелност преди близо три години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР