Реформите му взривиха недоволствоПрофсъюз поведе 12-часова стачкаДесетки хиляди аржентинци излязоха

...
Реформите му взривиха недоволствоПрофсъюз поведе 12-часова стачкаДесетки хиляди аржентинци излязоха
Коментари Харесай

Десетки хиляди на протест срещу Милей

Реформите му взривиха неодобрение
Профсъюз поведе 12-часова стачка

Десетки хиляди аржентинци излязоха на улиците в Буенос Айрес на митинг против икономическите промени на новия президент на страната Хавиер Милей, съобщи Ройтерс.

Либертарианецът постави клетва като държавен глава преди 45 дни с обещания за дерегулация, орязване на разноски и обезценка на песото. Мерките му обаче към този момент провокираха мощно неодобрение, а опозицията предизвести, че те ще ударят най-уязвимите и ще покачат бедността.

Отделно промените на Милей се оспорват на разнообразни фронтове, в това число и в съда, където са заведени над 60 каузи. Такива се водят за желанието на президента да увеличи изпитателния период при наемане на работа от три на 8 месеца, да понижи обезщетенията при положение на освобождение от работа и да понижи периода на майчинството. Плановете му за приватизация на голям брой държавни активи пък провокираха викания “Родината ни не е за обмен ” на митинга в сряда.

Паралелно с демонстрациите най-големият синдикат в страната поведе 12-часова стачка, която скова работата на превоза, банките, лечебните заведения и публичните служби.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР