Редовната консумация на бадеми подобрява състава на чревната микрофлора, като

...
Редовната консумация на бадеми подобрява състава на чревната микрофлора, като
Коментари Харесай

Бадемите са полезни за стомаха

Редовната консумация на бадеми усъвършенства състава на чревната микрофлора, като по този метод оказва позитивно влияние върху здравето на червата като цяло, написа сп. " Америкън джърнъл ъв клиникъл нютришън ", базирайки се на резултатите от английско изследване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изследването, направено от учени от Кралския лицей в Лондон, е обхванало 87 души, които постоянно са похапвали нездравословни храни като шоколад или чипс и не са консумирали задоволително фибри.

Доброволците са били разграничени на три групи. Участниците от първата група са се подкрепяли с 56 грама цели бадеми в продължение на една седмица, а от втората - с 56 грама смлени бадеми. Изследваните лица от третата група са хапвали мъфини със съответното калорийно наличие.

Авторите на проучването са открили, че при хората, които са хапвали бадеми, са регистрирани доста нараснали равнища на бутират. Бутиратът е късоверижна мастна киселина, която играе ролята на гориво за клетките на дебелото черво, регулиращи усвояването на питателните субстанции в червата и спомагащи за подобряването на функционалността на имунната система.

" Резултатите демонстрират, че потреблението на бадеми предизвиква метаболизма на чревните бактерии по метод, който може да има позитивно влияние върху чревното здраве като цяло ", споделя ръководителят на проучването професор Кевин Уилън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР