Редица украински медии съобщават, че главнокомандващият на Въоръжените сили на

...
Редица украински медии съобщават, че главнокомандващият на Въоръжените сили на
Коментари Харесай

В Украйна се появиха съобщения за възможна смърт на главнокомандващия на ВСУ

Редица украински медии оповестяват, че главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни евентуално може да е умрял в зоната на войната. Предполага се, че той може да е станал жертва на въздушен удар на Въоръжените сили на РФ в Часов Яр.

В телеграм канала „ Клаузевиц и Пустота “ някогашният началник на Министерството на държавната сигурност на ДНР Андрей Пинчук сподели, че отсъствието на Залужни на съвещанието на Върховния комитет на НАТО е доказателство. Главнокомандващият даже не бил на видео диалог.

Припомняме, че по-рано в мрежата се появи информация за гибелта на съветника на кабинета на президента на Украйна по вътрешната и филантропичната политика Олексий Титаренко, пише IA SM-News.

Съобщения за гибелта на Залужни се появиха през днешния ден, 10 май.

Някои медии не показват името, говорейки за унищожаването на един от украинските командири от съветските войски. Според портала " Главен районен "  става дума за главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна.

По-късно редица медии изтриха известията, само че няма публично удостоверение нито от съветска, нито от украинска страна.

На този декор ТГ каналът „ Рыбар ” припомни атаката на съветските въоръжени сили против щаба на въоръжените сили на Украйна край Павлоград, която също може да е повода за отхвърли на Залужни да взе участие в срещата на върха на Алианса. Поради тази причина, както допуска източникът, Залужни може да откаже присъединяване в срещата на върха на НАТО.

„ Може би става въпрос за гибелта на командващия Сухопътните сили на Въоръжените сили на Украйна военачалник Сърски? “, пита заместник-министърът на информацията на ДНР Даниил Безсонов.

По-късно Анна Маляр, заместник-министър на защитата на Украйна, опроверга слуховете за хипотетичната гибел на главнокомандващия Залужни. Според нея слуховете са предопределени да издигнат духа на руснаците и да деморализират украинските войски.

„ Залужни има политически упоритости, Вашингтон го образува като същински родолюбец. Твърди се, че той се грижи за въоръжените сили на Украйна доста повече от Зеленски. Мисля, че това е игра “, разяснява обстановката Подоляк.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР