Реализираме с пълни темпове всички инфраструктурни проекти, обяви зам.-регионалният министър

...
Реализираме с пълни темпове всички инфраструктурни проекти, обяви зам.-регионалният министър
Коментари Харесай

Браншът настоява за отмяна на забраната за строителство от 14.00 до 16.00 ч.

Реализираме с цялостни темпове всички инфраструктурни планове, разгласи зам.-регионалният министър Николай Нанков на брифинг в Министерския съвет, в който взе участие и изпълнителният шеф на Камарата на строителите Валентин Николов.

Николов разгласи, че строителният отрасъл настоя държавното управление да анулира възбраната, с която не се позволява да се работи сред 14.00 и 16.00 ч. Освен това строителните компании желаят ясни параметри на допустимите децибели звук.

„ Преди месец се обърнахме към обществото да не се стопира строителството у нас и бяхме чути. Сега дойдохме с различен зов. Строителството е един от най-важните фактори, който задвижва цялата стопанска система. Това е мислене и на европейските сътрудници. Вчера организирахме видеоконференция. Английските ни сътрудници считат, че с цел да се излезе от икономическата рецесия е належащо „ строително цунами “. Върви ли строителството, върви всичко. Например в Италия се създава стратегия за саниране на близо 1,2 млн. жилища. Италианците разчитат, че това ще донесе претовареност на 430 000 души в страната ", разяснява Валентин Николов.

Той акцентира, че при наличност на средства браншът е подготвен бързо да задвижи този механизъм. Камарата на строителите към този момент е направила предложение да се дават не повече от два обекта на една компания по едно и също време, с цел да може повече компании да вземат участие в този развой. Николов посочи, че тези процеси са значими за стопанската система ни, тъй като в строителството са заети към 200 000 души.

Зам.-министър Нанков изясни, че към този момент е ускорено разплащането по документи.

"147 млн. лева сме изплатили по документи до тази заран, през днешния ден в АПИ ще разплатим 20 млн. лева Строителството би трябвало да бъде предпочитан бранш на стопанската система. Трябва да запазим темповете от преди рецесията и да ги увеличим. Предстои да се разиска смяна в наредбата, която не разрешава строителните действия сред 14 и 16 ч. Регионалното министерство е за анулация на тази норма, само че ще се разиска с всички заинтригувани страни. “, акцентира Нанков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР