Реализацията на икономическите реформи, които бяха анонсирани от президента на

...
Реализацията на икономическите реформи, които бяха анонсирани от президента на
Коментари Харесай

Реформите Путин биха стрували близо €300 милиарда

Реализацията на икономическите промени, които бяха обявени от президента на Руската федерация Владимир Путин на 1 март пред Федералното заседание, би коствала на страната 20,5 трилиона рубли (около 293 милиарда евро при курс 70 рубли за евро, бел. ред.).

Това се пресметнали икономистите на " Росбанк ". Параметрите за нужното преразпределение на средствата сред разходните пера на бюджета те са взели от програмата на шефа на Център за стратегически разработки Алексей Кудрин, написа РБК.

За интервала на неговия мандат 2018 - 2024 година 8,4 трилиона рубли от посочената сума е належащо да се изхарчат за развиването на обществената и транспортната инфраструктура. За повишението на качеството на опазването на здравето ще са нужни 5,2 трлн. рубли; 3,6 трилиона за рационализиране на образованието и 3,4 трлн. рубли за възстановяване на демографската обстановка.

Както настояват специалистите от " Росбанк ", такова финансиране може да се обезпечи единствено, в случай че разноските на консолидирания бюджет се понижат от сегашните 34% от брутния вътрешен артикул на страната. Необходимите за посочените промени средства биха могли да се получат за сметка на обилни промени на бюджетните разноски, състоящи се от няколко детайла.

На първо място, съгласно сметките на икономистите, се постанова редуциране на обществените разноски със 7,8 трлн. рубли и с 6 трлн. рубли отделяните средства за защита. От друга страна би трябвало да се усилят приходите с 4 трлн. рубли и да се облекчи бюджетното предписание, което да разреши да се освободи излишък от 2,7 трлн. рубли (450 милиарда годишно).

Това бюджетно предписание, което работи сега, открива предел в цената на петрола от $40 за барел (индексира се с 2% годишно), като приходите от суровината над това ниво се икономисват в запас и не могат да бъдат насочвани за настоящи бюджетни разноски.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР