Инциденти е имало, откакто го има НСО, и то много

...
Инциденти е имало, откакто го има НСО, и то много
Коментари Харесай

Президентът не вижда основание за смяна на шефа на НСО заради катастрофата край Аксаково

" Инциденти е имало, откогато го има НСО, и то доста по-тежки, тъй че намирам съображение да има промени ", разяснява Радев пред медиите в Бургас. " Аз в никакъв случай не съм казвал на моите водачи да карат по-бързо, те са експерти, те преценят ", добави президентът.

" Нека всички способени органи да открият действителните аргументи ", сподели още Радев. И моли законът да се съблюдава и от политиците, които дават образец с държанието си.

" Искам да прикани още един път, че Законът за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдава, тъй като той е написан с кръв. И изключително би трябвало да се съблюдава от политиците, които дават образец за съблюдаване на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата ", разяснява президентът.

 

Инцидентът се случи с кола на НСО, в която е пътувал за предизборна среща съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Сблъсъкът стана на Автомобил на НСО на входа на град Аксаково към 17:30 часа през вчерашния ден, а съгласно Министерство на вътрешните работи починалият лидер е лишил преимуществото на пътя. Съпругата му е оживяла, само че е в тежко положение в болничното заведение. 

По мотив свикването на изключително съвещание на Народното събрание идния вторник, Радев напомни аргумента за измененията в Конституцията в посока на това Народно събрание да не се разпуска и да работи през предизборните акции.

" На фона на всички нелепи промени в Конституцията имаше и доста гласове, които споделиха, че Народното събрание остава да работи от самото начало и да реализира надзор върху изпълнителната власт. Нито работи, нито има надзор ", заключи Радев. И предвижда, че " най-вероятно Народното събрание ще бъде използван за предизборна естрада ".

Президентът още един път разяснява държанието на новата власт в Скопие и нежеланието й да се съобрази със записаното име на РСМ в интернационалните контракти, където " Македония ", както я назова президентът Гордана Силяновска, не попада. 

" Винаги съм канил президентите на РСМ, тъй като пътят на Северна Македония минава през София. Надявам се да са разбрали, че предизборната акция завърши и в случай че продължава това говорене, значи да тласнат страната си към изолираност ", съобщи Румен Радев, запитан дали ще предложения Силяновска в България.

" И България, и Гърция им споделиха, че интернационалните контракти би трябвало да се съблюдават, това им сподели и Европейски Съюз. Северна Македония не би трябвало да не помни, че тя е страна претендент и не може да слага условия на страни членки, не може да ревизира интернационалните контракти, тъй като това брандира страната като страна, която не зачита интернационалното право ", безапелационен беше Румен Радев.

Президентът взе участие в отбелязването на 40-ата годишнина от основаване на лабораторията по математична химия в Бургаски университет " Проф. доктор Асен Златаров ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР