Реакцията на Запада спрямо Русия ще зависи от това дали

...
Реакцията на Запада спрямо Русия ще зависи от това дали
Коментари Харесай

Как Байдън предизвика смут и изумление


Реакцията на Запада по отношение на Русия ще зависи от това дали става дума за " пълномащабна война " или " лимитирано нахлуване " в Украйна, излезе от думите на американския президент Байдън, които провокираха ужас.

Американският президент Джо Байдън провокира ужас с изявленията си във връзка вероятното съветско нахлуване в Украйна. На конференцията си в Белия дом той сякаш обвърза глобите, с които заплашва НАТО, с мащабите на евентуалната съветска инвазия.

" Ако става дума за лимитирано нахлуване е едно, само че в случай че те в действителност създадат това, което са в положение да създадат с всички военни елементи, които са струпани на границата, това ще се трансформира в злополука за Русия ", съобщи американският президент.



Реакциите от Украйна не закъсняха

CNN цитира неназован украински държавен представител с думите, че бил " шокиран от това по какъв начин американският президент прави разлика сред нахлуване и навлизане ". Това давало на съветския президент Владимир Путин " зелена светлина при предпочитание да навлезе в Украйна ". Известният сенатор от Републиканската партия Линдзи Греъм сподели, че е " учуден " от изявленията на Байдън.

Говорителката на Белия дом Джен Псаки постави старания да внесе изясненост. " Президентът Байдън посочи ясно на съветския президент: в случай че съветските военни елементи преминат границата с Украйна, това ще е една нова инвазия, по отношение на която Съединени американски щати и нашите съдружници ще реагират бързо, твърдо и уверено ", съобщи Псаки.

Американският президент обаче знаел, че Русия разполага с " необятен инструментариум за експанзии " под прага на военните дейности - да вземем за пример хакерски атаки и паравоенни тактики. Байдън подчертал, че и на този тип експанзии на руснаците " ще бъде даден съдбоносен взаимен отговор ".

По отношение на глобите изясненост няма

Тъй като не е член на НАТО, Украйна не може да чака военна помощ от Алианса при вероятно навлизане на Русия, отбелязва организация " Асошиейтед прес ". А що се отнася до глобите, реториката на Европейски Съюз съответствува с тази на Белия дом: Русия ще понесе големи стопански и политически вреди, в случай че Путин изпрати своите сили през границата с Украйна.

Никой от водачите не разисква обаче обществено точния темперамент на вероятните наказания, защото разкриването на картите би било неправилно. Най-обсъжданите дейности включват възбрана на Русия да взе участие в банковата система SWIFT, която ръководи международните парични потоци, и налагане на наказания на фамилията на Путин, на неговото военно и политическо обграждане и на съветските банки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР